Sevgi Polat'ı katleden erkeğe 'ağırlaştırılmış müebbet' istemi

İzmir'de Sevgi Polat'ı katleden Yakup Polat'ın yargılandığı davada mütaalasını açıklayan savcı, zanlının müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Bir grup kadın adliye önünde protesto gösterisi düzenledi.
Google Haberlere Abone ol

İZMİR – İzmir'in Buca ilçesinde 26 Kasım 2019 tarihinde evli olduğu Sevgi Polat'ı baltayla katleden Yakup Polat'ın "kasten öldürme" suçundan yargılandığı davanın duruşması Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya öldürülen Polat'ın avukatları ve yakınları katılırken, sanık avukatları ise mazeret sunarak duruşmaya gelmedi.

Duruşmada savunma yapan Sevgi Polat'ın avukatları, sanık avukatlarının mazeret bildirerek süreci uzattığını ifade etti. Sevgi Polat'ın yakınları da yargılama sürecinin çok fazla uzadığını belirterek, davadan bir an önce karar çıkmasını istediklerini söyledi.

Sevgi Polat, evli olduğu Yakup Polat tarafından 26 Kasım 2019'da katledildi. 


SAVCI 'AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET' İSTEDİ

İfadelerin ardından duruşma savcısı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, alınan ifadeler ve toplanan deliller doğrultusunda sanık Yakup Polat'ın, "tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Savcının mütalaasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bir sonraki celsede sanık avukatlarının salonda hazır bulunmasına karar vererek davayı erteledi. (DUVAR)