Sevengül Sönmez ve Yalçın Armağan, Ferit Edgü’nün Ada Yayınları'nı konuşacak

Yayıncılık Tarihi Konuşmaları'nın yeni konusu Ferit Edgü’nün Ada Yayınları oldu. Sevengül Sönmez ve Yalçın Armağan, Ada Yayınları’nın kuruluş yıllarını ve Edgü’nün yayıncılığa katkılarını konuşacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sevengül Sönmez ve Yalçın Armağan'ın hazırladığı "Yayıncılık Tarihi Konuşmaları" serisi devam ediyor. Serinin bu sezonki ikinci buluşmasında konu, “Ferit Edgü’nün Ada Yayınları” olacak. 

Sönmez ve Armağan, bu akşam 21.00'da başlayacak olan yayında Ada Yayınları’nın kuruluş yıllarına ve Ferit Edgü’nün yayıncılığa katkılarına bakacak. 

SEVENGÜL SÖNMEZ KİMDİR?

Sevengül Sönmez, farklı yayınevlerinde editör, çevirmen, yayına hazırlayan ve danışman olarak yayıncılık sektörünün pek çok alanında çalıştı. Sabahattin Ali ve Sait Faik’le ilgili biyografik çalışmalarının yanı sıra edebiyat arşivleri ve müzeciliği alanında çalışıyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde editörlük dersleri veriyor ve Türkiye Yayıncılar Birliği’nin eğitim koordinatörlüğünü yürütüyor. 

YALÇIN ARMAĞAN KİMDİR?

1977’de Kayseri’de doğdu. 2000’de Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. Bilkent Üniversitesi Türk Edebiyatı Bölümü’nde 2003’te yüksek lisans ve 2007’de doktora öğrenimini tamamladı. 2020’de doçent oldu. 2007-2019 arasında İstanbul Bilgi ve Şehir üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2021’den beri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde öğretim üyesidir. 'İmkânsız Özerklik: Türk Şiirinde Modernizm' (2011) ve 'İmgenin İcadı: İkinci Yeni’nin Meşruiyeti' (2019) isimli kitapları İletişim Yayınları tarafından yayımlandı. Melih Cevdet Anday ve İlhan Berk’in yazılarını ve söyleşilerini derleyip yayına hazırladı.