Seslendirme sanatçısı Ayhan Kahya hayatını kaybetti

Transformers"ta Optimus Prime'ı seslendiren seslendirme sanatçısı Ayhan Kahya hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Optimus Prime, Morpheus, Thanos gibi birçok karakteri seslendiren ve "Ben Optimus Prime" repliği tanınan seslendirme sanatçısı Ayhan Kahya, kalp krizi nedeniyle 64 yaşında hayatını kaybetti. Kahya, Teşvikiye Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak.

Sanatçının ölüm haberi, Oyuncular Sendikası tarafından duyuruldu. Oyuncular Sendikası'nın yaptığı paylaşımda, "Değerli meslektaşımız Ayhan Kahya, hayatını kaybetti. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır dileriz. Başımız sağ olsun" ifadelerine yer verildi.

Ayhan Kahya, 1958'de İstanbul'da doğdu. Kahya, konservatuar eğitiminin ardından Devlet Opera ve Balesi'nde koro sanatçısı olarak kariyerine başladı. İlerleyen yıllarda seslendirme çalışmalarına başlayan Kahya, yüzlerce dizi, sinema filmi ve reklamda seslendirme yaptı.

"Transformers" filminde seslendirdiği Optimus Prime ve "Ben Optimus Prime" repliği ile tanınan Kahya, 38 dile çevrilen filmde sesinin kalınlaştırılmasına ihtiyaç duyulmayan tek seslendirme sanatçısı olarak biliniyordu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)