SES Van Şubesi: Kartalkaya'da sorumlular görevini yapmayan kurumlar ve sermaye sahipleridir

SES Van Şubesi, Kartalkaya'daki yangınla ilgili "Gerçek sorumluların görevini yapmayan kurumlar ile kar hırsıyla güvenlik tedbirlerini almaktan imtina eden sermaye sahipleridir" açıklaması yaptı.

SES Van Şubesi: Kartalkaya'da sorumlular görevini yapmayan kurumlar ve sermaye sahipleridir
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Van Şubesi, Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’ndeki Grand Kartal Otel’de çıkan yangınla ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, “Maden ocaklarında, yurtlarda, orman yangınlarında, işçi cinayetlerinde ve depremlerin sonucunda sayısız defa tanık olduğumuz üzere ilk iş olarak yayın yasağı getirilmesinin ve devletin tüm yetkililerin sorumluluktan kaçmaya çalışmasının gerçeklerin üzerini kapatmaya yönelik olduğunun altını çiziyoruz” ifadeleri yer aldı.

SES Van Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Gerçek sorumluların denetim görevini yapmayan kurum ve kuruluşlar ile yurttaşların can güvenliğini hiçe sayan, kar hırsıyla güvenlik tedbirlerini almaktan imtina eden sermaye sahipleri olduğu, devleti şirket gibi yönetmekle övünenlerin, devletin denetim görevini şirketlere devredenlerin, ne kadar sorumluluktan kaçmaya çalışsalar da bu ihmaller zincirinin ana halkasını oluşturduğu bir kez daha açığa çıkmıştır” denildi.