SES Şişli Şubesi: Hastaların sağlığa ulaşımını engellemek suçtur

Sağlık Bakanlığı'nın randevusunu iptal etmeyen hastaların aynı branştan randevu alamayacağı yönündeki kararı için SES Şişli Şube Eşbaşkanı Aslan, "Hastanın sağlığa ulaşımını engellemek suçtur" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, hastane randevularına gitmeyenlerin, randevularını iptal etmedikleri taktirde 15 gün boyunca aynı branştan randevu alamayacaklarını duyurdu. Bakanlık bu kararı bugünden itibaren uygulamaya koydu.

Bu uygulamanın hasta haklarına aykırı bir uygulama olduğunu söyleyen Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şişli Şube Eşbaşkanı Abuzer Aslan, Sağlık Bakanlığı’nın hastalara “yaptırım” uyguladığını söyleyerek, “Hastaların sağlığa ulaşımını engellemek suçtur” dedi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktardığına göre; Aslan, “Koruyucu sağlık hizmetleri ortadan kaldıran bakanlık, şimdi de tedavi ile baş edemeyince kendince çözüm bulmaya çalışıyor. Herkesin ulaşılabilir sağlık hizmetin önündeki engelleri kaldırın derken, yeni engeller çıkartan bir bakanlık mevcuttur. Açıkça özel hastane patronu olan bakanın kamu hizmetleri sunması beklemek hayal kurmaktan öte bir şey değildir” ifadelerini kullandı.

BAKAN KOCA DUYURDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise randevu sistemine getirilen yeni yasağın başladığını duyurdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, şu ifadelere yer verdi:

“MHRS’DEN randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlar, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak. UYGULAMA BAŞLADI. İhtiyacı öncelikli hastalar başta olmak üzere, halkımıza hayırlı olsun." (HABER MERKEZİ)