SES Bursa Başkanı Açık: Sağlık çalışanlarına yüklenerek önlem alınmaz

Dahiliye Uzmanı Dr. Erol Bahçe’nin ölümü, Bursa'da korona virüsü kaynaklı ilk doktor ölümü oldu. Bursa’nın Türkiye’de vaka artışında ilk üç il arasına girdiğini vurgulayan SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, kentte korona virüsü tedavisi gören çok sayıda sağlık çalışanı olduğunu söyledi.

SES Bursa Şube Başkanı İrfan Açık
Google Haberlere Abone ol

Pelin Akdemir

BURSA- Türkiye’de korona virüsü salgını başladığından beri 132 sağlık çalışanı öldü, 40 binin üzerinde sağlık çalışanı ise enfekte oldu. Son olarak Bursa’da görev yapan Dahiliye Uzmanı Dr. Erol Bahçe de korona virüsü nedeniyle tedavi gördüğü hastanede vefat etti. 2004 yılında emekliliğe ayrıldıktan sonra özel bir hastanede hizmet vermeye devam eden Bahçe’nin ölümü, Bursa’da korona virüsü kaynaklı yaşanan ilk doktor ölümü oldu. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nedim Şahin’in ise korona virüsü nedeniyle Uludağ Üniversitesi’nde yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bursa Şube Başkanı İrfan Açık, Sağlık Bakanlığı’ndan ya da İl Sağlık Müdürlüğü’nden kaç sağlık çalışanının korona virüsü tedavisi gördüğüne dair bilgi alamadıklarını kaydetti. Korona virüsü tedavisi gören birçok sağlık çalışanının olduğunu söyleyen Açık, “Şu anda Bursa’da Covid-19 pozitif çıkan ciddi anlamda sağlık çalışanı var. Sadece bizim sendikamıza gelen bilgilere göre Covid-19 testi pozitif çıkıp iyileşen ve halen daha tedavi gören en az 25-30 doktorumuz var.” bilgisini paylaştı.

'HASTANE ÖNÜNDE 50 METRE KUYRUK OLUYOR'

Dr. Erol Bahçe

Kamuya ait alanlarda önlemlerin arttırılması gerektiğine dikkat çeken Açık, “Özellikle kamuya ait kurumlarda, yemekhanelerde vardiya sistemi getirilebilir. Devlet hastanelerinde Covid-19 testi yaptırmak için sabah saat sekizde hastane önünde 50 metre kuyruk oluyor. Sosyal mesafe kuralına uyan da yok. Sağlık çalışanlarına yüklenerek önlem alınmaz” ifadelerini kullandı.

'KHK İLE İHRAÇ EDİLENLER GÖREVE İADE EDİLMELİ'

Bursa’da sağlık çalışanı sıkıntısı yaşandığını belirten Açık, “Sağlık Bakanlığı Nisan ayında 16 bin çalışan aldı. Belki bu süreç içerisinde 30 bin kişi de emekliliğe ayrılmıştır. Bursa’da KHK ile en fazla ihraç edilenler, sendikalı sağlık çalışanlarıdır. Bu insanların suçsuz olduğu biliniyor. Sağlık çalışanlarının acilen görevlerine iade edilmesi bu derde devadır” diye konuştu.