Sergen Yalçın: Ghezzal'ı telefonda 1 dakika izledim, 'Hemen getirin' dedim

Sergen Yalçın, Rachid Ghezzal transferini "Telefonda 1 dakika izledim. 'Hemen getirin' dedim. Öyle aldık" diyerek anlattı. Yalçın, "Devre arasında Hulk'u istedim, yalvardım, almadılar" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş'ın teknik direktörü Sergen Yalçın, sezon boyunca yaşadıklarına dair soruları yanıtladı. Yalçın, kötü sonuçlar aldıkları dönemde hoca arayışına girildiğini açıklarken, yılın flaş isimlerinden Rachid Ghezzal'ın transferine nasıl karar verdiğini de anlattı.

'GÖREVİ BIRAKMAM'

Beşiktaş'ta görevine devam edip etmeyeceğine yönelik soruyu da yanıtlayan Sergen Yalçın, "Benim Beşiktaş'ta görevi bırakmam söz konusu olamaz. Taraftarın bu kadar destek verdiği bir yerde, ben görevi bırakamam. Biz başarılı olacağız. Ben yenildiğimiz maçtan sonra, şampiyon olacağımızı söyledim. Biz her şeyimizi sonuna kadar vereceğiz." dedi. Sergen Yalçın'ın a spor'daki bazı açıklamaları şöyle:

 

ABOUBAKAR ELEŞTİRİSİ: 87'DE ÇIKAN OYUNCU O TÜR TAVIRLAR SERGİLEYEMEZ'

87. dakikada oyundan çıkan (Aboubakar) bir oyuncu öyle bir hareket yapamaz, ayıp olur. 45'te çıkarsın isyan edebilirsin, 30'da yapabilirsin, 50'de isyan edebilirsin ama 87. dakikada oyundan çıkan bir oyuncu o tür tavırlar sergileyemez yoksa başına iş alırsın. Aboubakar çok önemli oyuncu, taraftarımızın da sevdiği bir oyuncu, ekonomi benim işim değil, başkanın vereceği karar. Ekonomik olarak boyutu nedir, ne istiyor, kaç sene istiyor, onları bilmiyorum. Yorum yapmam çok doğru olmaz.

'BENİM BAŞARI KRİTERİM FARKLI'

Benim başarı kriterim kupalar ile ilgili değil. Benim başarı kriterim daha farklı şeyler. Oynayan oyuncular... Ben 2 tane genç kaleci ile oynadım. Benim için başarı kriteri budur. 20 yaşında Rıdvan'ı camiamıza kazandırmaya çalıştım. Kulübe ekonomik sorun yaratmadım. Tarihin en ekonomik kadrosu ile 2 tane kupa aldık. Pandemi sezonunda ekonomik olarak kadroyu bu şekilde tutmak, genç oyuncuları tutmak başarıdır.

'WELİNTON LİGİN İSTATİSTİKSEL OLARAK EN İYİ OYUNCUSU'

Welinton, ligin istatistiksel olarak en iyi oyuncusu. Oyuncu alırken işin ekonomik durumu var. Kimse bunu anlamıyor. Bize '5 milyon Euro'luk oyuncu alalım' dediler de almadık mı? Welinton ekonomik olarak bize uygun bir oyuncuydu. Oyuncu ile çalıştım. N'Sakala için de eleştiri oldu. Önce ekonomi konuşun, sonra oyuncuyu konuşun. Ortada gerçekler var. Biz hem başarılı olmalıyız hem de ekonomik olmalıyız. Devre arasında 1 oyuncu aldık. Sezon başında büyük paralar vermedik. Benim en büyük başarım budur. Kulübe para harcatmadım. 2 tane gencecik kaleci ile oynadım. Biz bunun mücadelesini verdik. Ben ve ekibim başarılı olmak zorundaydık. Bizim başka şansımız yoktu. Bu kadar sıkıntılı süreçte, ekonomik sorunlar var, pandemi var, lig başlayalı 6 hafta olmuş, eleştiriliyoruz, arkamızdan hocalarla görüşülüyor biliyoruz ama hiçbir açıklama yapmıyoruz. Biz sadece işimize konsantre olduk ve işimizi yapmaya çalıştık. Çünkü biliyorum ki ben ve ekibim başarılı olmak zorundayız. Başkan herkesin maaşını, primini gününde ödedi. Nisan ayında kimsenin alacağı yoktu. Bunlar çok önemli şeyler. 'Bu marifet mi?' diye söylüyorlar. Değil ama Türkiye'de bu marifet. Başkan o kadar sorumluluğun altına girmiş.

 'GHEZZAL'I TELEFONDA 1 DAKİKA İZLEDİM'

Transferin bitmesine 3 gün vardı. Ghezzal'ı telefonda 1 dakika izledim. Oyuncuyu bir gördüm. 'Bu oyuncu nerede?' diye sordum. 'Hemen getirin' dedim. Öyle aldık. Öyle ekonomik aldık ki, maaşının yarısını kulübü ödüyor. Oyuncuda yetenek varsa, Ozan Tufan gibi onu ortaya çıkarmak zor değil. Biz onlara yardım ediyoruz.

 

'HULK'U ÇOK İSTEDİM, ALMADILAR'

Devre arasında Hulk'u istedim, almadılar, yalvardım. Ekonomisi de çok büyük değildi. Ekonomi deyince camianı korumak adına duruyorsun.

Bana 'Her şeye sen mi karar veriyorsun' diyorlar. Tabii ki ben karar vereceğim. Herkes kendi işine bakacak. Ben Ümraniye'yim. (HABER MERKEZİ)