Serenay Sarıkaya'yı tehdit eden Tayfur D. tedavi altına alınacak

Oyuncu Serenay Sarıkaya’nın evinin önünde bekleyen ve tehdit eden Tayfur D. hakkında karar verildi. Tayfur D. yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda tedavi olacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR  - Oyuncu Serenay Sarıkaya’yı takip eden ve yaşadığı siteye gelip aracının önünü kesen Tayfur D. hakkındaki karar açıklandı.

Olay yaşandığı gün otomobilinde olmayan Sarıkaya, yaşananları öğrendikten sonra Kadın Destek Uygulaması (KADES) üzerinden yardım çağırmıştı.

Olay yerine gelen polisler tarafından gözaltına alınan Tayfur D., sevk edildiği mahkeme tarafından ruh ve sinir hastalıkları hastanesinde gözlem altına alındı.
Sarıkaya’nın avukatı İsmail Filiz, İstanbul Aile Mahkemesi’ne başvurarak Tayfur D. hakkında 2 ay uzaklaştırma kararı aldırdı ve şikayetçi oldu.

Adli Tıp’ın “sanığın cezai sorumluluğunun olmadığı” yönündeki raporunu göz önünde bulunduran mahkeme, kararını önceki gün açıkladı.

Hürriyet’in haberine göre, ‘tehdit’ suçundan beraat eden Tayfur D.’nin yüksek güvenlikli bir sağlık kurumunda koruma ve tedavi altına alınmasına karar verildi.

Serenay Sarıkaya ifadesinde “Şüpheli, psikolojimi altüst etti. Canıma kastetmesi düşüncesiyle iş hayatımın durmasına ve dışarı çıkamaz hale gelmeme sebep oldu” demişti.