Şerefiye TOKİ'de herkese 'kaçak gaz' cezası

Van’da Şerefiye TOKİ konutlarında kaçak kullanım yapıldığı gerekçesiyle yüzlerce abonenin gazı kesildi, sayaçları söküldü. 852 aboneye 2 milyon liraya ceza kesilmesinin ardından TOKİ sakinleri olayı protesto etti.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’da elektrik dağıtım şirketinin ardından doğal gaz şirketi de kaçak kullanım gerekçesiyle abonelere ceza kesince, bölgede yaşayanlar tencere tava çalarak şirketi protesto etti.

AKSA Doğalgaz şirketi, kaçak gaz iddiasıyla önce 850 konutun sayacını söktü. Şirket yetkilileri daha sonra İpekyolu ilçesindeki Şerefiye TOKİ yönetimiyle görüştü ve sayaçları geri takarak 852 aboneye 2 milyon liraya yakın ceza kesti. TOKİ yönetimine tepki gösteren abonelerse gündüz ve gece belirli saatlerde tencere tavayla ses çıkararak protesto düzenliyor.

Bölgede daha önce de VEDAŞ elektrik sayaçlarını mahalle direklerine çıkarmış ve kaçak kullanım iddiasında bulunmuştu.

Hasan Gür

Konuya ilişkin bilgi veren Şerefiye TOKİ Sakinleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Gür, yapılanların 852 konutta yaşayan yüzlerce kişiye hakaret olduğunu belirtti. Bu konutlarda yaşayan herkese hırsız muamelesi yapıldığını belirten Gür, “Birkaç kişi kaçak kullansa dahi bunun faturası herkese kesilemez. Bu haksızlığa hukuksuzluğa karşı asla susmayacağız ve tepkilerimizi her şekilde dile getireceğiz” dedi. 852 konutun tamamında kaçak gaz kullanıldığı iddiasının akla ziyan olduğunu belirten Gür, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti ve gerekirse hukuksal süreç başlatacaklarını kaydetti. (DUVAR)