Şerefiye Sarnıcı'nda ikinci mapping gösterimi başladı

Şerefiye Sarnıcı, ikinci bir mapping gösterimi ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. 9 dakika 40 saniye uzunluğundaki proje, mekânın tarihsel dönüşümünü anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’nin ilk, dünyanın ise 360 derece projection mapping sisteminin entegre edildiği en eski yapı olan Şerefiye Sarnıcı, ikinci bir mapping gösterimi ile ziyaretçilerle buluşmaya devam ediyor. Sarnıç ayrıca, 'Su Medeniyeti İstanbul' isimli yeni mapping gösterimini de ziyaretçilerine sunuyor.

9 dakika 40 saniye uzunluğundaki Şerefiye Sarnıcı 360 Derece Mapping Projesi, mekânın tarihsel dönüşümünü anlatıyor. İBB Kültür AŞ’nin proje partneri TUCE Investment ve medya prodüksiyon şirketi Project İstanbul tarafından hazırlanan Şerefiye Sarnıcı video mapping projesi, “Experiential & Immersive Project / Deneyimsel & Sürükleyici Proje” dalında en iyi çalışma seçilerek Platinium Muse Award’a layık görülmüştü.

ŞEREFİYE SARNICI, 2021'DE MAPPING GÖSTERİSİ İLE ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLAMAYA BAŞLADI

428 ve 443 tarihleri arasında İmparator II. Theodosius tarafından inşa ettirilen Şerefiye Sarnıcı, 4. yüzyılda yapılan Binbirdirek Sarnıcı ve daha sonra 6. yüzyılda yaptırılan Yerebatan Sarnıcı ile birlikte İstanbul’un su ihtiyacını yüzyıllar boyu karşılayan su deposu görevini üstlendi. 1910’larda üzerine inşa edilen Arif Paşa Konağı ile 1950’li yıllarda ise Eminönü Belediye Binası’na ev sahipliği yapan Sarnıç, 2010 yılında binanın yıkımıyla gün yüzüne çıktı.

Ağustos 2021 tarihinde de kendi 360 derece projection mapping sistemi ve saat başı yayınlanan özel mapping gösterisi ile ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)