Serdar Epözdemir'den yeni şiir kitabı: Baba

Serdar Epözdemir'in üçüncü şiir kitabı 'Baba', Fa Yayınları tarafından okurla buluştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 30 yıl önce gözaltında kaybedilen Avukat Şevket Epözdemir'in oğlu Serdar Epözdemir'in yeni şiir kitabı 'Baba', Fa Yayınları tarafından yayımlandı. 

Kitabın arka kapağında Yılmaz Odabaşı'nın sunuştaki yazısından ifadeler yer alıyor. Kapakta yer alan ifadeler şöyle: 

Baba, Serdar Epözdemir, 112 syf.,Fa Yayınları, 2024.

"Şair Serdar Epözdemir, dizelerindeki yoğun çağrışımlarla, vefasıyla, yas tutan hafızasıyla, Türkçe şiirin kılcal damarlarına kadar nüfuz etmiş çok özel bir şiir okuru olmasıyla ve bir bilim insanı olmakla yetinmeyip ısrarla şiire zaman ayırmasıyla, şiirin kulvarlarında ısrarlı ve bu yüzden de takdire şayan yolculuğunu sürdürmekte kararlı görünüyor. Üçüncü kitabının da yolu, onun gönlü ve ufku gibi açık olsun... Yılmaz Odabaşı"

Doktorluk mesleğini sürdüren Epözdemir aynı zamanda müzik ve senaryo yazımı ile de ilgileniyor. Epözdemir, mesleğe olan sevgisini, "Kimliğimi belirleyen ve yaşamdaki varlık anlamım hep hekimlik pratiğimle ilgilidir. Mesleğine tutkulu bir aşığım. Evli ve üç çocukluyum. Kendimi şöyle tanımlıyorum; derler ya damarı çekmiş diye, bendeki bu okuma ve yazmak istemimin damarı rahmetli babamdan işte. Köyün gaz yağı ve ispirto kokan gecelerinden yenilerin deyimiyle epigenetik geçiş hali, karma ve gönüllü öğrenmek tutkusu. Ne mutlu ki bir kısım geçişleri kitaplaştırdım. Çok mutluyum" diyerek tanımlıyor. 

Epözdemir 'Baba' kitabı için, "Dünyanın her yerinde sebebi ne olursa olsun yetim bırakılmış tüm çocuklar ve toplumuna sorumlu hisseden herkes için yazıldı" dedi.

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)