Şenyaşar Ailesi'nin Urfa'daki nöbeti bitti: 846 günlük adalet arayışı

Eski AK Parti milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın yakınları tarafından eşi ve iki evladı öldürülen Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın Urfa Adliyesi'nde başlattığı Adalet Nöbeti sona erdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018'de eski AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti 846’ıncı gününde son buldu. Emine Şenyaşar, “Şenyaşar ailesi Adalet Köşesi” olarak adlandırılan alanda son defa nöbet tuttu. Adliye önünde bulunan beton bariyerlere "Şenyaşar ailesi için adalet" yazılı pankart asıldı. 
 
MA'nın haberine göre aile, 18 Temmuz'da Malatya 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava duruşmasında adaletin sağlanmaması halinde nöbetlerini Ankara’da devam ettireceklerini açıkladı. 
 
“Şenyaşar ailesi için adalet” yazılı pankartın açıldığı açıklamada konuşan Yeşil Sol Parti Milletvekili Ferit Şenyaşar, “846 gündür burada nöbet tuttuk. Nöbette bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. 18 Temmuz’da yapılacak yargılama sonucu ya anne eve gidecek ya da bu pankartla Ankara’ya gidecek. Bir hukuksuzluk olduğunu herkes kabul etti ama adalet sağlanmadı. Katliamın görüntüleri çıktı. Bu katliamı yapan kişinin milletvekilliği bitti ama daha ifadesi alınmadı. Bu hukukun ayıbı. 18 Temmuz’da Malatya’da olacağız. Anne eve gitmek istiyor, Ankara’ya gitmek istemiyor. 5 yılı aşkındır tek kişilik hücrede tutulan kardeşimin serbest bırakılmasını istiyoruz" dedi.  
Açıklamanın ardından adliye önündeki Adalet Nöbeti eylemi 846'ncı gününde sonlandırıldı. (HABER MERKEZİ)