Sennur Sezer Ödülleri Dünya Barış Günü'nde veriliyor

Sennur Sezer Emek Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri, bugün Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - DİSK Gıda-İş ve Manos Kitap’ın düzenlediği Sennur Sezer Emek Direniş Şiir ve Öykü Ödülleri bugün, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde verilecek. Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi Yıldız Kenter Sahnesi’nde saat 19.00’da düzenlenecek gecede, şiir dalında Emin Kaya ve Doğu Kaşka, öykü dalında Hatice Sabah ve Hamdi Topçu’ya ödülleri verilecek.

Oyuncu Bülent Emrah Parlak’ın sunuculuğunu üstleneceği tören saat 19.00’da başlayacak.

JÜLİDE KURAL, BEN ROSA LUXEMBURG'U SAHNELEYECEK

Jülide Kural, “Ben Rosa Luxemburg” oyununu törene gelen konuklar için sahneleyecek. Kural, tek kişilik oyunda Rosa Luxemburg’un çocukluğu, gençliği, aşkları, arkadaşlıkları ve eril politik arenada engelli bir kadın olarak var olma sürecini sahneye taşıyacak.

ALTAY ÖKTEM'DEN BARIŞ ŞİİRLERİ

Şair Altay Öktem’in barış şiirleri okuyacağı gecede Sennur Sezer’i anlatan sinevizyon gösterimi beyazperdeye yansıtılacak.

Bu yıl şiir dalında Emin Kaya 'Dilini Yitirmiş Yabancı' dosyasıyla birinci oldu. Doğu Kaşka 'Güneş Ancak Kurbağaya Zulümdür' başlıklı dosyasıyla Jüri Özel Ödülü’ne değer görüldü. Öykü dalında Hatice Sabah’ın 'Ben Robot Değilim' başlıklı dosyası birinci seçildi.

Ahmet Tulgar anısına verilen Özel Ödülü ise Hamdi Topçu’nun 'Limburg Hikâyeleri' başlıklı dosyası kazandı. Manos Kitap tarafından Emin Kaya’nın 'Dilini Yitirmiş Yabancı', Hatice Sabah’ın 'Ben Robot Değilim' ve Hamdi Topçu’nun 'Limburg Hikâyeleri' başlıklı dosyaları ödül gerekçesinde belirtildiği üzere kitaplaştırıldı. Yazarlar ve şairler törende kitaplarını okurları için imzalayacak. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)