Senegal açıklarında batan gemide en az 140 göçmen öldü

Uluslararası Göç Örgütü, İspanya'nın Kanarya Adaları'na gitmek üzere Senegal'den yola çıkan geminin batması sonucu 140'tan fazla kişinin öldüğünü aktardı. Açıklamada, "2020 yılında kaydedilen en ölümcül gemi kazasında, Senegal kıyılarında bir geminin batması sonucu en az 140 kişi boğuldu" denildi.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Göç Örgütü (IOM), geçtiğimiz hafta 200 göçmeni taşıyan bir teknenin batması sonucu en az 140 kişinin öldüğünü duyurdu. İspanya'nın Kanarya Adaları'na gitmek üzere, Senegal'ın Mbour kentinden yola çıkan gemide yangın çıktığı belirtildi. 

'2020'NİN EN ÖLÜMCÜL GEMİ KAZASI'

Yangının, geminin yakıt varillerinde başladığı aktarıldı. Örgütten yapılan açıklamada, "2020 yılında kaydedilen en ölümcül gemi kazasında, Senegal kıyılarında bir geminin batması sonucu en az 140 kişi boğuldu" ifadelelerine yer verildi. Enkazdan 59 kişinin kurtarıldığı açıklandı. 

ÖRGÜTTEN 'BİRLİK' ÇAĞRISI

Uluslararası Göç Örgütü'nün Senegal elçisi Bakary Doumbia, "Çaresiz gençlerden faydalanan insan ticareti ve kaçakçılık ağlarını ortadan kaldırmak için hükümetler ve uluslarası toplumu birlik olmaya çağırıyoruz" dedi. (DIŞ HABERLER)