Sendikanın yetkisine itiraz edildi, Mimarlar Odası işçileri eylemde

Mimarlar Odası, Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası'nın yetki başvurusuna itiraz etti, sendika üyesi işçiler eylem yaptı. İşçiler, itirazın sendikasızlaştırma anlaşıma geldiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Mimarlar Odası, bünyesinde örgütlenen Türk-İş'e bağlı Tez-Koop-İş Sendikası'nın yetki başvurusuna itiraz etti. Oda yönetiminin sendika karşıtı uygulamaları sürdürdüğünü, düşük ücret politikaları ile kendilerini mağdur ettiğini belirten işçiler Mimarlar Odası Genel Merkezi önünde eylem yaptı.

Mimarlar Odası İş Yeri Temsilcisi Ferhat Temiz, Merkez Yönetim Kurulunun sendikayı taraf olarak kabul etmediğini, TİS süreçlerinde sendikayı etkisizleştirmeye çalıştığını söyledi.

Sendikanın yetkisine karşı dava açıldığını dile getiren Temiz, "Örgütlenme oranımız yüzde 50+1'i sağlamaktadır. Burada yapılmaya çalışılan şey yaklaşmakta olan TİS sürecini uzatmaya, etkisizleştirmeye yönelik girişimlerdir. Merkez Yönetim Kurulunun sendikanın yetkisine olan itirazı Mimarlar Odası’nın bugüne kadar savunduğu ilkeler ve duruşuyla örtüşmemektedir" dedi.

Tez-Koop-İş Ankara 1 No’lu Şube Başkanı Mustafa Kirman da “Üyelerimiz insan onuruna yakışır bir yaşam için gereken ücretleri; emeklerinin karşılığını alıncaya kadar mücadele edeceğiz. Bütün sendikal hak ve özgürlüklerimizi kullanmaya; örgütlenmeye devam edeceğiz. Oda emekçilerinin en temel hak ve özgürlüklerini baltalayan bir kurumun halkın kent hakkını savunmasının mümkün olmadığını ısrarla dile getireceğiz" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)