'Sendikalı oldukları için işten atılan işçileri savunduğu için sendikadan atılan sendikacı'ya Aziz Nesin ödülü

'Aziz Nesin'lik olay' yarışması başlatan Nesin Yayınevi, ilk ödülü 'Sendikalı olduğu için işten atılan işçilerin haklarını savunduğu için sendikadan atılan adam’ sendikacı Mehmet Türkmen'e verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Aziz Nesin'in 106. yaş gününde 'Aziz Nesinlik Olay' yarışması başlatan Nesin Yayınevi,  ilk ödülü DİSK/Tekstil yönetiminin Antep Bölge Temsilciliği görevinden aldığı Mehmet Türkmen’e verdi.

Yayınevi sosyal medya hesabından yapılan açıklamayla, bu yıl ödülü Aziz Nesin'in Büyük Grev öyküsüyle benzerlik gösteren trajik bir olayın öznesi olan Mehmet Türkmen'e verdiklerini açıkladı. 

Türkmen'in "Sendikalı olduğu için işten atılan ‘işçilerin haklarını savunduğu için sendikadan atılan adam..’ :) O adam benim evet:)" tweetini alıntılayan Nesin Yayınevi, bu yıl başlatılan yarışmaya ve ilk ödüle dair şu açıklamayı yaptı:

'BÜYÜK GREV' ÖYKÜSÜ

“Aziz Nesin'lik olay." Bu cümlenin ne anlama geldiğini hepimiz biliyoruz. Ne yazık ki üstadın hikâyeleri hâlâ çok güncel, bu ibareye neredeyse her gün Twitter'da, gazete manşetlerinde denk geliyoruz.

Zübük'ü bir sıfat olarak kullanıyoruz. Trajikomik olaylar karşısında, çürümüş ilişkilerin açığa çıktığı durumlarda, toplumsal yozlaşmanın bireylerin hayatına sirayet ettiği her durumda aynı cümleyi kuruyoruz. "Tam Aziz Nesinlik olay!"

Aziz Nesin'in 106. yaş gününde, gelenekselleştirmek istediğimiz bir ödül yarışması başlatmaya karar verdik. Aziz Nesinlik Olay ödülümüzün sahibine, Aziz Nesin'in tüm öykülerini hediye edeceğiz. Bu sene ödülümüzü Aziz Nesin'in Büyük Grev öyküsüyle benzerlik gösteren trajik bir olayın öznesine, Sayın Mehmet Türkmen'e veriyoruz.

Yıl boyunca #aziznesinlikolay hashtag'ini kullanarak, önümüzdeki senenin adaylarını belirlememize yardımcı olabilirsiniz." (HABER MERKEZİ)