Sendikacılar yargılanıyor: Bu dava bir karalamadır

SES üyelerinin yargılandığı dava Ankara’da görülmeye başlandı. SES Eş Başkanı Hüseyin Yıldırım, “Arkadaşlarımız beraat edecek ve bu uğurda mücadeleyi de büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Eş Genel Başkanı ve MYK üyelerinin aralarında bulunduğu 8 sendikacı hakkında açılan davanın üçüncü duruşması Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlandı.

Açılan dava kapsamında SES eski Eş Genel Başkanları Gönül Erden ve Bedriye Yorgun, SES Eş Genel Başkanı Selma Atabey, eski MYK üyeleri Belkıs Yurtsever ve Fikret Çağalan, sendikanın Ankara Şube eski yöneticileri Rona Temelli, Erdal Turan ve Ramazan Taş, “örgüt yöneticiliği”, “örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” suçlamalarıyla yargılanıyor. Dava kapsamında Erden ve Atabey tutuklu bulunurken diğer sendikacılar ise “adli kontrol tedbiriyle” tutuksuz yargılanıyor.

ADLİYE ÖNÜNDE AÇIKLAMA

Duruşma öncesi Ankara Adliyesi önünde bir araya gelen sendika temsilcileri açıklama yaptı. Açıklamaya İngiliz Kamu Sendikalar Birliği (UNİSON), Avrupa Kamu Hizmeti Sendikalar Federasyonu (EPSU), İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube üyeleri, gazeteci-yazar Hüseyin Aykol, KESK Eş Başkanları Mehmet Bozgeyik ve Şükran Kaplan Yeşil'in yanı sıra çok sayıda sendika temsilcisi katıldı. Açıklamada Selma Atabey ve Gönül Erden’in fotoğraflarının da yer aldığı “Selma Atabey ve Gönül Erden’e özgürlük” pankartı açıldı.

Yapılan açıklamada konuşan SES Eş Genel Başkanı Hüsnü Yıldırım, yargılamaların hukuksuz olduğunu belirtti. Hukuksuz davanın akıbeti ile ilgili çok şey söylediklerini dile getiren Yıldırım, “Bu dava bir karalamadır. Arkadaşlarımız beraat edecek ve bu uğurda mücadeleyi de büyütmeye devam edeceğiz” dedi.

'SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ'

Avrupa Kamu Hizmeti Sendikalar Federasyonu (EPSU) kadın sekreteri Froncoise Feng, süreci takip edeceklerine belirterek, “Bugün buraya Avrupalı sendikalar adına geldim sizlerle, dayanışmak üzere geldik. Türkiye'deki diğer sendikalarla da danışma içerisindeyiz. Eğer arkadaşlarımız beraat etmezse biz tekrar buraya gelip tekrar süreci takip edeceğiz umarım sonuç olumlu olur” diye konuştu.

MÜCADELE VURGUSU

Açıklamada konuşan İngiliz Kamu Sendikalar Birliği (UNİSON) Başkanı Andrea Egan ise, "Ben de arkadaşlarla dayanışma içerisinde olacağımızı ve davayı takip edeceğimize inanıyorum. Birlikte mücadeleye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Duruşma mahkeme heyetinin gelmesiyle başladı. (MA)