Semra Güzel'in tutukluluk halinin devamına karar verildi

HDP’nin dokunulmazlığı kaldırılan önceki dönem milletvekili Semra Güzel’in yargılanmasına devam edildi. Güzel'in tutukluluk halinin devamına karar verilirken duruşma 7 Şubat 2024'e ertelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkında 2017 yılında başlatılan bir soruşturma dosyasındaki bazı fotoğrafların basına servis edilerek hedef gösterilmesinden sonra dokunulmazlığı kaldırılıp, 3 Eylül 2022’de tutuklanan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) önceki dönem Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel’in yargılandığı davanın 6’ıncı duruşması, Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

AA'nın haberine göre Güzel, tutuklu bulunduğu cezaevinden video konferans aracılığıyla katılırken, avukatları ve izleyiciler salonda hazır bulundu. Mahkeme başkanı, Adli Tıp Kurumu'na yazılan müzekkereye cevap gelmediğini belirtti.

 

'HAK MÜCADELESİ DİYORUZ AMA MAALESEF HAKSIZLIKLARIN SONU GELMİYOR'

Cumhuriyet savcısının tutukluluk halinin devamını talep etmesi üzerine mahkeme başkanı Güzel'e söz verdi.

Semra Güzel, "Bu hafta İnsan Hakları Haftası. Hak mücadelesi diyoruz ama maalesef haksızlıkların sonu gelmiyor. Önceki duruşmada söylendiği üzere bu duruşmada gizli tanığı dinleyecektik. Bu aşamada tutuklu olmamam gereken bir dosyayken bu tutukluluk süresinin uzaması haksızlık" dedi. Cezaevine girmeden önce asistan hekimlik yaptığını söyleyen Güzel, "Ben dışarıya çıkıp hekimliğimi yapmak istiyorum. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

GİZLİ TANIK DİNLENECEK

Ara kararını açıklayan mahkeme, gizli tanığın bir sonraki celse dinlenmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Tanık Koruma Dairesi Başkanlığı'na yazı yazılmasına karar verdi.

Güzel'in tutukluluk halinin devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 7 Şubat 2024'e erteledi.(HABER MERKEZİ)

Etiketler SEMRA GÜZEL DAVA