Sembol olmuştu: Kanser hastası Yusuf Kerim toprağa verildi

Annesi tutuklu çocukların sembolü olan ve bir kanser türü olan Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele eden 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın, hayatını kaybetti. Sayın, Sakarya'da toprağa verildi.

Yusuf Kerim Sayın'ın cenazesi Sakarya'da toprağa verildi.
Google Haberlere Abone ol

Özel Çelik

DUVAR -  Tehlikeli bir kanser türü olan Ewing Sarkom hastalığıyla mücadele eden 6 yaşındaki Yusuf Kerim Sayın vefat etti. 'Örgüt üyesi' olduğu iddiasıyla yargılanıp altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılan annesinin, Yusuf Kerim'e kavuşabilmesi için birçok sanatçı ve siyasetçi mücadele etmişti.

Yusuf Kerim Sayın'ın vefatını Tutuklu Hastalar Platformu duyurdu. 

Doktorların iyileşmesi için yüzde 20 şans tanıdığı Yusuf Kerim, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Platformun yaptığı paylaşımda, “Kanun, 5 Nisan 2023 tarihli Resmi Gazete’de yayınlandığı halde keyfi davranılıp Yusuf Kerim annesine geç kavuşturulmuştu, küçük bedeni daha fazla kanser hastalığına dayanamadı. Hepimizin başı sağ olsun” denildi.

'ÇOK MAZLUM, MASUM BİR ÇOCUKTU'

Yusuf Kerim Sayın için bugün Sakarya Yeni Cami'de cenaze töreni düzenlendi. Cenaze törenine katılanlar arasında Demokratik Halklar Partisi (DHP) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da yer aldı. Gergerlioğlu, anne Gülten Sayın'ın yanına giderek başsağlığı diledi ve desteklerini iletti.

Gülten Sayın, Gergerlioğlu görüşmesi sonrası "Benden 80 günümü çaldılar ama aslında ömrümü çaldılar" dedi.

Cenaze törenine katılan Gergerlioğlu, mezarlıkta yaptığı açıklamada, ''Son nefesini verdi, cennete düştü. 'Allah rahmet eylesin' diyoruz, inşallah tüm insanlığa şefaatçi olur. Çok mazlum bir çocuktu, çok masum bir çocuktu ama burada kamuoyuna da teşekkür ediyoruz. Çünkü çok büyük bir duyarlılık gösterildi. 'Olmaz' denilen şey oldu. Yusuf Kerim için özel bir yasa çıktı. Bu bizi çok mutlu etti. Umarım diğer zor durumdaki çocuklar da bundan yararlanır. Yusuf Kerim en sonunda annesine kavuştu ama annesiyle beraber yaşadığı son 5-6 aydan sonra maalesef zalim hastalıktan kurtulamadı ve hayata veda etti. Allah rahmet eylesin, mekanı cennettir, onu hepimiz çok iyi biliyoruz" dedi.


KANUN TEKLİFİ HAZIRLANMIŞTI

Yusuf Kerim Sayın’ın tedavi sürecinde annesi Gülten Sayın’ın cezaevinde olması tepkilere neden olmuştu. Kamuoyunda oluşan “Yusuf Kerim annesine kavuşsun” çağrıları yanıt bulmuş, Adalet Bakanlığı, bakıma muhtaç veya ağır hasta 18 yaş altı çocuğu olan, 10 yıl altında ceza alan kadın hükümlüye bir yıla kadar infaz erteleme düzenlemesini içeren kanun teklifi hazırlamıştı.

Kamuoyunda “Yusuf Kerim maddesi” olarak anılan düzenleme Meclis’ten geçmiş, anne Gülten Sayın tahliye edilmişti. (HABER MERKEZİ)