Selim Kuneralp yazdı: Rusya ve Çin’in anlaşılmaz cazibesi

Türkiye'nin Rusya ve Çin'i değil, İsveç, Kanada gibi ülkeleri örnek alması gerektiğini belirte Selim Kuneralp, demokrasinin zenginlikten önce geldiğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Emekli büyükelçi Selim Kuneralp, Finans ve Ticaret sitesinde yayınlanan yeni yazısında Türkiye'nin gelişmesinde rol model alması gereken ülkelerin Rusya ve Çin değil, İsveç, Kanada gibi ülkeler olması gerektiğini belirtti. Rusya ve Çin'deki baskıcı yönetim şekillerini örneklerle açıklayan Kuneralp, bir dönem görev yaptığı İsveç'teki yaşantıyı da aktardı.

Türkiye solundaki bazı kesimlerin Rusya ve Çin'e öykündüğünü ve bunun yanlış olduğunu ileri süren Kuneralp'in yazısından bir bölüm şöyle:

"Türkiye kendine bir model arıyorsa, hukuk, insan hakları, demokrasi, hoşgörünün bulunduğu yöne bakmalı.  Batı ülkelerinin kusursuz olduğunu, hiçbir eksik veya kabahatleri olmadığını iddia edecek kadar safdilli değilim. Ancak, günün birinde laik, demokratik, hukuka ve sosyal adalete dayalı bir yönetime sahip olacaksak onun modelini Rusya ve Çin’de değil, İsveç ve Kanada gibi ülkelerde buluruz gibi geliyor.  Umarım onların ulaştığı demokrasi düzeyine, zenginlik düzeylerine ulaşmadan önce gelebiliriz."

YAZININ TAMAMI