Selde raylar hasar gördü, treni mahalleli durdurdu

Denizli'nin Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde sağanak sel ve su baskınlarına neden oldu. Goncalı'daki tren raylarında çökme meydana geldi. Bölgeye hareket halinde olan trenleri mahalleli durdurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'de dün etkili olan kuvvetli sağanak, birçok noktada hayatı felç etti. Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinin Korucuk, Goncalı, Eskihisar, Sevindik, Sümer ve Dokuzkavaklar mahallelerinde sel ve su baskınları meydana geldi. Taşan dere ve kanallar nedeniyle çok sayıda ev ve işyerini su bastı.

Sel nedeniyle Eskihisar ve Goncalı mahallelerine ulaşımı sağlayan yollarda çökmeler oldu. Hasar gören yollarda onarım çalışması başlatıldı.

'FACİA KAÇINILMAZ OLABİLİRDİ'

DHA'nın aktardığına göre sel nedeniyle Gökpınar Deresi taşınca Denizli ile Goncalı arasındaki tren rayları da hasar gördü. Hattın yaklaşık 500 metrelik kısmında çökme oldu. Bazı noktalarda rayların altındaki toprak boşaldı. Bölgeye hareket halinde olan bir treni mahalleli durdurdu. Tren yolunun yakınındaki mahallede yaşayan Samet Can Efe, "Tren yolunu kontrol etmek için baktığımızda rayların altındaki çöküntüleri gördük. Durumu yetkililere haber verdik. Aramamızın ardından yolcu treninin geldiğini görünce hemen onu durdurmaya çalıştık. Makinist bizi fark etti ve durdu. Durmasa facia kaçınılmaz olabilirdi" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da selin hasar verdiği Eskihisar ve Goncalı mahallelerinde inceleme yaptı. Zolan, "Üst seviyede afet boyutunda yağış oldu. Tesellimiz, can kaybının olmamasıdır. Sel nedeniyle hasar oluşan ev ve iş yerlerindeki hasar tespit çalışmalarımız sürüyor. Ekiplerimiz evlerde ve iş yerlerinde temizlik çalışmaları yapıyor. Evlerinde hasar oluşan ve oturulamayacak durumda olan vatandaşlarımızı otellerde misafir ettik" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)