Selçuk Özdağ'a saldırının görüntüleri: Plakasız araçla kaçtılar

Selçuk Özdağ'ın uğradığı silahlı ve sopalı saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı. Saldırganların binip kaçtığı araçta plaka olmadığı görüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a 15 Ocak'ta evinin önünde yapılan saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı. Cep telefonu kamerasıyla çekilen görüntülerde silah sesi de duyuluyor.

Özdağ’ın saldırı sonrası kaçan şüphelileri kovaladığı anlar kameraya yansırken, saldırganların bindiği aracın plakasız olduğu anlaşıldı.

ÜÇ KİŞİ ARANIYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında beş saldırgandan ikisi gözaltına alındı. İki kişi, saldırıyı kabul etti ancak çelişkili ifadeler verdi. Üç kişinin de yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Soruşturmada, saldırının planlı yapıldığı da ortaya çıktı. Tespitlere göre, saldırganlar yakalanmamak için araç kiraladı. Aracın plakasını kapattıktan sonra Özdağ’ın evinin önünde pusuya yattı. Saldırganlar sonra aynı araçla kaçtı. Dün, şüphelilerden ikisini Özdağ’ın şoförü, birini ise Emniyet’te gösterilen sabıka kayıtlı kişiler arasından Selçuk Özdağ teşhis etti.

SALDIRGAN 10 EKİM SALDIRISINI ÖVMÜŞ

Özdağ’a saldıran ve gözaltına alınan iki şüpheliden Abdurrahman Gülseven’in 10 Ekim Ankara Katliamı için “Daha iyisi olabilirdi” şeklinde paylaşım yapan kişi olduğu ortaya çıktı. Alican Uludağ'ın ankaragazetecisi.com sitesined yer alan haberine göre, Gülseven hakkında “IŞİD propagandası yapmaktan” dava açılmıştı. Gülseven, halen bu suçtan yargılanıyor. Emniyette ifade veren Gülseven, Selçuk Özdağ’dan şikayetçi oldu. (ANKA-HABER MERKEZİ)