Selçuk Mızraklı’nın duruşması yarın görülecek

Selçuk Mızraklı’nın yeniden yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın yapılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’nın yeniden yargılandığı davanın ikinci duruşması yarın Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

31 Mart 2019 Yerel Seçimleri’nde yüzde 62.93 oy oranıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanlığı’na seçilen Selçuk Mızraklı, 22 Ekim 2019 tarihinde tutuklanmıştı. İtirafçı Hicran Berna Ayverdi’nin beyanları, katıldığı eylem ve etkinlikler ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) çalışmaları dolayısıyla “örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklanan Mızraklı’nın yerine İçişleri Bakanlığı kararıyla 19 Ağustos 2019’da kayyım atanmıştı.

YENİDEN YARGILANIYORDU

5 ay süren yargılama sonucunda Mızraklı’ya verilen 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası, Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi tarafından bozulmuştu.

Yeniden yargılamanın yapıldığı Diyarbakır 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Haziran’da görülen ilk duruşmada savunma yapan Mızraklı, "4 yıldır bir iftiracının beyanlarıyla tutuklu bulunuyorum. Mahkeme heyeti olarak sizlerin, gerçek ile doğruyu, yalan ile gerçeği birbirinden ayırt edecek yetenekte olduğunuza inanıyorum. Aynı iftiracının beyanlarıyla yargılananların beraat ettiğini biliyorum. Benim ise yaklaşık 4 yıldır tutuklu bulunmam mahkemenizin hukuki takdirinin çok ötesinde bir durumu gösteriyor. Bu durum hukuk ile açıklanamaz. Bu bir kumpas davasıdır" demişti.

Savunmasında dava sürecindeki hukuksuzluklara da değinen Mızraklı, “Bu davada özel bir hukuk ve sistem kurularak bugüne geldik. Bu davada beraat kararı verseydiniz, kayyumluk sistemi sürdürülemezdi. Hukukta bir ayar vidası oluyor. Tıpkı bizim yaşadığımız süreç gibi. Burada hukukun ayar vidası ben ve bu dava oluyor. Tüm bu yargısal süreç ve hukuksuzlukların nedeni Kürt sorunun çözülmemesinden kaynaklanıyor" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)