Selçuk: Kısa vadede tüm sınıflarda yüz yüze eğitim mümkün değil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, eğitimdeki kayıpları gidermek için hazırladıkları yol haritasını yakın zamanda paylaşacaklarını söyledi. Tüm sınıflarda yüz yüze eğitimin ise bu sene mümkün olmayacağı mesajını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çevrim içi düzenlenen 'Yarıyıl Tatili Dönemi Mesleki Çalışma Programı'na katılarak, öğretmenlere seslendi. Öğretmenlerin, korona virüsü (Covid-19) salgını sürecinde öğretmek için öğrenme konusunda büyük çaba sarf ettiğini belirten Selçuk, öğretmenlerin bu süreçte velilerle daha aktif ve daha verimli iletişim içinde olduğunu söyledi. Ayrıca öğretmenlerin dijital yeterliklerini de geliştirdiğini ve ekranlara alışıp onu her zamankinden daha etkin kullandığını, üzerlerine düşen sorumluluğu fazlasıyla yerine getirdiklerini anlattı.

'15 ŞUBAT'TA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR'

15 Şubat Pazartesi itibarıyla yeni bir dönemin başlayacağını vurgulayan Selçuk, salgının en kısa sürede engel olmaktan çıkmasını ve okulların açılmasını dilediğini ifade etti. Bakan Selçuk, salgının seyrine göre en 'akli' kararı vermekle sorumlu olduklarının altını çizerek, şunları söyledi:

"Temel gayretimiz ve ilkemiz, deneyimlerimizin de ışığında, kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek. Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor. Dolayısıyla biz yaş gruplarının taşıdığı riskleri, pedagojik gelişimleri, 7 ve 10. sınıflar gibi hiç açılmamış sınıfları, sınav ve staj durumu gibi çeşitli ve öncelikli etkenleri dikkate alarak planlamalarımızı yaptık. Salgının şartlarına göre en güvenli ve faydalı uygulamayı yürürlüğe koyacağız birlikte. Ayrıca bu dönemde oluşan öğrenme kayıplarını tespit ediyoruz. Bu kayıpları gidermek için öğrencilerimize gerekli desteği vermek üzere planlamalarımızı tamamladık. Yakın bir zamanda bu konudaki yol haritamızı sizlerle paylaşacağız."

1.3 MİLYON ÖĞRETMEN EĞİTİM ALDI

Selçuk, öğretmenlerin bireysel ve mesleki gelişimleri konusunda azim ve çaba gösterdiğini de dile getirerek, "1 milyon 373 bin 454 öğretmenimiz bu eğitimlere katıldı. Eğitimlerin uzaktan oluşu, bu süreçte bizlere avantajlar da sağladı. Yüz yüze eğitime kıyasla çok sayıda öğretmenimiz farklı eğitimlere katılma imkanı buldu, kendini geliştirdi, uluslararası geçerliliği olan sertifika sahibi oldu" bilgisini verdi.

Öğretmenlerin yeni eğitim öğretim dönemi başlarken eğitimin şekli ve araçlarından çok muhteva ve niteliğini dikkate alması gerektiğini vurgulayan Selçuk, öğretmenlerin edindikleri tecrübeler ve yeni becerileriyle her yerde, her şartta mesleğin gereğini layıkıyla yerine getireceğini ifade etti. (ANKARA-AA)