Selçuk: 15 Şubat’ta sizi okullarda görmek istiyoruz

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ikinci dönemde okulları açma niyetinde olduklarını açıkladı. Selçuk, “15 Şubat’tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim öğretim yılı yarıyıl dönemi kapanışında konuştu. 81 ilden öğrencilerin katılımıyla “Birlikte 23 Gün Etkinlikleri” tanıtım programı da gerçekleştirildi. Korona salgını nedeniyle kapalı olan okulların açılma tarihiyle ilgili konuşan Selçuk, “15 Şubat’tan itibaren sizleri okullarda görmek, okullarda karşılamak istiyoruz. Salgın koşullarını dikkate alarak bu değerlendirme yapılıyor. Baharı okullarımız da hep birlikte karşılayalım.” dedi.

Salgın nedeniyle eğitim, iş hayatı ve alışveriş gibi birçok şeyin dijital ortama taşındığı bir dönem yaşandığına dikkati çeken Selçuk, öğrencilere, “Lütfen, bu tatilde ekrandan biraz uzak kalın" önerisinde bulundu

Selçuk, ikinci dönemde salgının çekildiği oranda okullara dönüleceğini belirtti. “Birlikte 23 Gün Etkinlikleri”ne yönelik açıklamalarda bulunan Selçuk, "Her güne özel etkinlikler hazırladık. Birlikte 23 gün tatil etkinlikleri adı verdiğimiz etkinliklerle her gün farklı etkinlikler yapabileceksiniz. Tatil etkinliklerinde içeriğinde, harf, sayı, renk gibi kavramlara farklı açıdan bakmamızı sağlayacak etkinlikler var. Bu tatil etkinliklerini ilkokul, ortaokul ve lise için ayrı ayrı hazırladık" diye konuştu.

EBEVEYNLERE TAKDİR BELGESİ

Millî Eğitim Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından ise anne-babalara 'takdir belgesi' verildi. Paylaşımda, "Uzaktan eğitim döneminde okul aile iş birliğinin en güzel örneğini sergileyen kıymetli velilerimize şükranlarımızla..." ifadeleri kullanıldı.

15 GÜNLÜK TATİLE BİR HAFTA DAHA EKLENMİŞTİ

Bugün başlayan 15 günlük yarıyıl tatili süresine ikinci dönemdeki bir haftalık ara tatil süresi de eklendi. 2021 yarıyıl tatili toplamda hafta sonları dahil 23 gün sürecek. 3 haftalık tatilin ardından 2020-2021 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacak. 12-16 Nisan'da yapılması planlanan ikinci ara tatil, 8 Şubat-12 Şubat arasında uygulanmış olacak. (HABER MERKEZİ)

Etiketler ZİYA SELÇUK