Sel nedeniyle yaylada mahsur kalan Koçerler yardım bekliyor

Gürpınar ilçesine bağlı Tutak Yaylası’nda yağan yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle yolları kapanan üç Koçer ailesi kurtarılmayı bekliyor. Koçerler, yetkililere seslerini duyuramadıklarını söyledi.

Göçebe olarak yaşayan Koçerler yazın yaylara çıkarak hayvanlarını otlatıyor
Google Haberlere Abone ol

İdris Yılmaz

VAN -  İki gün önce akşam saatlerinde Van'ın Gürpınar ilçesinde yağan sağanak yağmur sonrası oluşan sel taşkını, bu sefer Koçerleri mağdur etti. İlçenin Tutak Yaylası’nın yüksek kesimlerine yerleşen Koçerlerin çadırları ve yaşam malzemeleri sel sularına kapıldı. Tutak Köyü ile yayla arasındaki yolun bozulması nedeniyle bulundukları bölgeyi terk edemeyen Koçerler, kurtarılmayı bekliyor.

Aralarında hamile bir kadının da olduğu üç aile, günlerdir bölgede mahsur kaldıklarını dile getirerek günlerdir aradıkları Van AFAD Bölge Müdürlüğü’nden sonuç alamadıklarını kaydetti.

'İKİNCİ BİR SEL OLSA KURTULAMAYIZ'

Koçerlerden Şahin Koyu, "Gece saatlerinde yağmurun başlamasıyla ne olduğunu anlayamadık. Aniden sel felaketiyle karşılaştık. Heyelanlar oluştu, neyimiz var, neyimiz yok sel sularına kapıldı. Canımızı ve hayvanlarımızı zor kurtardık" dedi. İki gündür yiyecek bulmakta zorlandıklarını ifade eden Koyu, "Aşağı köye atlarla gidebiliyoruz. O da bin bir zorlukla. Her an heyelan oluşur korkusuyla yaşıyoruz. İkinci bir sel felaketi yaşanırsa hayatımız tehlike altında. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar var. Soğuk algınlığı nedeniyle hastalıklar da başladı. Yiyecek bulmakta zorlanıyoruz, birileri sesimizi duymalı artık" diyerek yetkililere seslendi.  

'DEFALARCA ARADIK GELEN GİDEN YOK'

Defalarca AFAD'ı aradıklarını söyleyen Kuyu, “Her aradığımızda 'kaydınızı oluşturduk, ekiplerimiz en kısa sürede orada olacak' diyorlar. Fakat iki gündür ne gelen var, ne de giden. İnsan hayatı bu kadar mı basit? Yoksa biz Koçer olduğumuz için mi bize böyle davranıyorlar, anlamadım gitti. 60 kişi burada mahsur kaldık. Aramızda hamile bir kadın ve çocuklar var.  Lütfen sesimizi duyurun" çağrısında bulundu.

Konuyla ilgili aradığımız Van AFAD İl Müdürlüğü'nde bir yetkili, ailelerin telefon ve iletişim bilgilerini aldı. Yetkili, gerekli yardımların ulaştırılacağı sözünü verdi.

 

Etiketler Koçerler sel AFAD Van