Sedef Kabaş'ın avukatından Adalet Bakanı Gül hakkında suç duyurusu

"Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın avukatı, "Herkes konuşsa bile susması" gerektiğini ifade ettiği Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hakkında suç duyurusunda bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklanan gazeteci Sedef Kabaş'ın avukatı, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül hakkında suç duyurusunda bulundu.

22 Ocak'ta sabaha karşı İstanbul'daki evinden gözaltına alınan ve ardından İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanan Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Herkes konuşsa bile susması gereken Adalet Bakanı Abdulhamit Gül konuşunca Sedef Kabaş'ın özgürlüğü haksız ve hukuksuz kararlarla elinden alındı" diyerek müvekkili adına Bakan Gül hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirtti.


22 Ocak'ta Twitter üzerinden bir paylaşım yapan Adalet Bakanı Gül de paylaşımında "Milletimizin oylarıyla seçilmiş Cumhurbaşkanımızı hedef alan, edepten nasipsiz, çirkin sözleri lanetliyorum. Haset ve nefretten doğan bu hadsiz ve hukuksuz ifadeler, milletin vicdanında ve adalet önünde hak ettiği karşılığı bulacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Avukat Poyraz, müvekkilinin tutuklanmasına Bakan Gül'ün bu paylaşımının "Anayasa ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ni ihlal ettiğini" gerekçe göstererek itiraz etmişti. İtiraz dilekçesini değerlendiren İstanbul 58. Asliye Ceza Mahkemesi ise Kabaş'ın tutuklanmasına yönelik itirazı, "kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı" gerekçesiyle reddetmişti. (HABER MERKEZİ)