Sedat Peker’in evine saldırı soruşturması tamamlandı

Sedat Peker’in Beykoz'daki evinin önünde ateş açarak Yılmaz Günay'ı yaralayan şüpheli Ömer Şengel’in 18 yıla kadar hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sedat Peker'in İstanbul Beykoz'daki evine silahlı saldırı düzenleyen şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. Peker’in evinin önünde Yılmaz Günay'ı silahla ateş ederek yaralayan şüpheli Ömer Şengel’in 10 yıldan 18 yıla kadar hapsi istendi.

Halktv.com.tr'den Seyhan Avşar'ın haberine göre; Peker’in Beykoz’da bulunan evine yönelik 4 Eylül 2022 günü saat 09.40 ‘da silahlı saldırı düzenlenmesine ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. 

Hazırlanan iddianamede şüpheli Ömer Şengel’in, Yılmaz Günay'ı öldürmek kastıyla 3 kez ateş ettiği belirtildi. Şengel’in “Kasten öldürme” ve “Ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma” suçlarından cezalandırılması istendi.

Şengel iddianamede hem şüpheli hem de şikayetçi olarak yer aldı. Ömer Şengel, kendisinin arkasından ateş açılması nedeniyle şikayetçi oldu. İddianamede şüpheli Ömer Şengel’in ardından ateş açan ev çalışanları Yaşar Sarıhan ve Ogün Şavkin’in ise “Silahla kasten basit yaralamaya teşebbüs” suçundan cezalandırılmaları istendi.

NE OLMUŞTU?

Sedat Peker'in Beykoz Korusu’nun sınırları içinde yer alan ve 'tek mal varlığım' dediği evine 14 Eylül 2022'de silahlı saldırı düzenlenmiş, evdeki görevli Yılmaz Günay yaralanmıştı. Olayın ardından kaçan şüpheli Ömer Şengel yakalanmış, Yılmaz Günay'ı silahla yaraladıktan sonra kaçan Şengel'e ateş eden Ogün Şavkin ve Yaşar Sarıhan da gözaltına alınmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden "Kırmızı bültenle aranan Sedat Peker'in elebaşılığını yaptığı örgütün üyelerinden Ömer Şengel'in daha önceden tanıdığı diğer örgüt üyesi Yılmaz Günay'ı isimli şahsı alacak verecek meselesi yüzünden vurduğu tespit edilmiş" açıklaması yapılmış, Sedat Peker'in danışmanı olarak bilinen Emre Olur ise konunun alacak verecek meselesi olmadığı yönünde açıklama yapmıştı.

2021 yılının Mayıs ayından bu yana sosyal medya hesaplarından mafya-siyaset-sermaye ilişkileri hakkında iddialarda bulunan Sedat Peker’in İstanbul Beykoz’daki evi, Milli Parklar ve Bahçeler'e devredilmişti. (HABER MERKEZİ)