Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçi savcılığa bildirildi iddiası

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bahsettiği, Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan siyasetçinin isminin savcılığa bildirildiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun organize suç örgütü yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker'den ayda 10 bin dolar alan bir siyasetçi olduğu iddiası üzerine yaşanan son gelişmeleri köşesinden aktardı. 

Öztürk, "O siyasetçinin adı savcılığa verildi mi?" başlıklı yazısında, bugüne dek adli işlem başlatılmayan iddiaya ilişkin şunları yazdı: "Bir bakan hem böyle bir suç işlendiğini bilecek, hem de bunu Cumhuriyet Savcılığı'na ihbar etmemeyi göze alamaz. Ankara Adliyesine gittiğinde mutlaka bu kişi hakkında bilgi vermiştir. O siyasetçinin kim olduğunu Cumhuriyet Savcılığı da bakan ihbarıyla öğrenmiştir. Bilgi verdiyse soruşturma var mı? Bazı kaynaklar, ‘çok gizli tutulması' kaydıyla o ismin bildirildiğini söyledi. Ancak bu konuda ulaştığım bir belge yok.

BİLDİRMEZSE YÜCE DİVAN'A ÇIKAR

Bakan isim bildirmezse bugün olmazsa bile gelecekte o suçtan dolayı Yüce Divan önüne çıkarılacağını biliyordur. Bunu da göze alamaz. Hem siyasetçinin rüşvet aldığını göreviniz gereği öğreneceksiniz hem de bunu ihbar etmeyeceksiniz. O zaman, birilerine mesaj verildiği akla geliyor. İhbarı bakan kendi adına yapmadıysa, emniyete yaptırıp, sorumluluktan da kurtulmuş olur."