'Sedat Peker Yasası mı?'

Karar yazarı Akif Beki, dezenformasyon yasasının seçim öncesinde Sedat Peker'in ifşaları yayılamasın diye alınmış bir önlem olabileceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Karar yazarı Akif Beki, AK Parti kulislerinden edindiği izlenimleri aktardığı yazısında, dezenformasyon yasasının Sedat Peker'in iddialarının yayılmasını önlemek üzere düzenlenmiş olabileceğini belirtti. Beki'nin "O ne laftı yarab öyle!" yazısının ilgili bölümü şöyle. 

"‘SEDAT PEKER YASASI’ MI YANİ?

Dezenformasyon yasasının, bir sansür yasası olmadığını anlatmakla görevli Ak Partililer, dillerinin altında ne saklıyor?

Ağızlarındaki baklayı çıkarmıyorlar. Ama anlattıklarına bakınca tam diyemedikleri, adını koyamadıkları bir şey olduğu anlaşılıyor.

Mahir Ünal 'önümüze 29. madde sürülüyor. Burada sansür nerede! Haber verme amacını aşmayan paylaşım, suç kapsamında değil' diye çıkışıyor.

Ve şöyle üsteliyor: 'Biz burada dezenformasyonu tartışıyoruz. Dezenformasyon, tek başına yalan söylemek, karalamak değildir.'

Yine Ahmet Özdemir, 'bu suçun muhatabı basın mensubu olamaz' cümleleri kuruyor.

Hiçbir gazetecinin, halkı galeyana getirecek bir yalanı bile bile haber yapmayacağına inandığından. Ancak 'farz edelim ki böyle bir haber yaptı, TCK 218’de özel hüküm var: Basın mensuplarının fikir açıklaması, ceza kapsamında değildir' diyor.

Bilerek halkı yanıltsa, bir yalanı yaysa bile gazeteciye karşı işletilmeyecekse... Yalan haber ve karalayıcı yayınları kapsamayacaksa... Velev ki asılsız, yanlış veya çarpıtma olsun; gazetecinin haberini paylaşmak ve yaymak da suç sayılmayacak demektir.

Dezenformasyona girmesi için başka şartlar aranacak, doğrulanmamış bir bilgi olması yetmeyecek...

Gerçi Amerikan Dışişleri, bize anlatılanların kendisinin dezenformasyon çıktığını iddia ediyor. Ama ABD’lilerle AB yetkililerine de böyle sunmuşlar güya düzenlemeyi.

Kime karşı, neye tedbir öyleyse bu düzenleme? Sedat Peker’e önlem mi, seçim üzeri olası ifşaları yayılamasın diye mi?

Tamamı söylenemeyen şeyin ne olduğunu, zaman gösterecek." (YAZININ TAMAMI)