Sedat Peker operasyonunda gözaltına alınan Feridun Öncel ve 3 kişi serbest

Sedat Peker operasyonunda gözaltına alınan 1 kişi savcılıktan, MİSİAD Başkanı Feridun Öncel ile 2 kişi ise mahkemeden 'ev hapsi' ve 'yırtdışı yasağı' kararıyla serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Şanlıurfa ve İstanbul'da polisin düzenlediği Sedat Peker'e yönelik operasyonda gözaltına alınan 4 kişi serbest bırakıldı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan Memleketçi Sanayici ve İş Adamları Derneği (MİSİAD) Başkanı Feridun Öncel, A.N.K, M.A. ve A.Y'nin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na çıkarıldı.

4 şüpheliden A.Y. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık, Feridun Öncel'i "birden fazla kişi tarafından silahlı yağma", A.N.K. ve M.A'yı ise "birden fazla kişi tarafından silahlı yağma suçuna azmettirme" suçlarından tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti.

Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Feridun Öncel., A.N.K. ve M.A'nın tutuklanmalarına yönelik talebi reddederek, adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakılmalarına karar verdi.

Hakimlik 3 kişi hakkında, "konutunu terk etmeme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" şartını içeren adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına hükmetti. (AA)