Sedat Peker operasyonunda bir kişi daha tutuklandı

İstanbul'da düzenlenen 'Sedat Peker' operasyonunda gözaltına alınan ve 2017'de Çekmeköy'de işlenen cinayetle bağı olduğu öne sürülen S.K. daha tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen ve gözaltına alınan 10 kişiden ikisinin tutuklandığı operasyonda yakalanan bir kişi daha tutuklandı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 2017'de Çekmeköy'de Cahit Çetin'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 13 şüpheli hakkında gözaltı kararı vermişti.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube polisinin 29 Haziran'da İstanbul, Aydın, Düzce ve Yalova'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda, Sedat Peker ile bağlantılı ve söz konusu cinayetle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 10 kişi yakalanmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan 2’si tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla, 5’i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren polis, firari 3 kişiden 1’i olan S.K’yı İstanbul’da yakaladı.

İfade işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye çıkarılan zanlı tutuklandı. Tutuklanan S.K’nın, 12 Mayıs’ta Maltepe’de yaşanan ve 3 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı silahlı kavgada ölenlerden Uğur Köroğlu’nun ağabeyi olduğu öğrenildi. (AA)