'Seçimi kim kazanacak?': ABD basını, astrologlara olan ilgiyi yazdı

ABD merkezli The New York Times gazetesinde, "Türkiye'de ekonomik belirsizlik ve son yılların en çekişmeli seçimlerinin ortasında falcılara ilgi arttı" değerlendirmesine yer verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin önde gelen gazetelerinden The New York Times (NYT), Cumhurbaşkanı ve 28'inci dönem milletvekili seçimlerine ilişkin gündem olan astrolog yorumlarına yer verdi. "Seçimleri kim kazanacak? Türkiye'nin astrologları cevapları yıldızlarda buluyor" başlığı ile yayınlanan haberde, "Türkiye'de ekonomik belirsizlik ve son yılların en çekişmeli seçimlerinin ortasında falcılara ilgi arttı" değerlendirmesi yer aldı. 

'İNSANLARIN BANA AŞK HAYATLARINI SORMASINI ÖZLÜYORUM'

Yorumlarını sosyal medyada paylaşan astrologlardan biri olan Dinçer Güner'e ilişkin, şu ifadeler kullanıldı: "Ünlü astrolog Dinçer Güner, 29 Ekim 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti'nin ve cumhurbaşkanı adaylarının doğum haritasını dikkatle inceledi. Bir YouTube videosunda duyurduğu sonuç açıktı: Ana muhalefet adayı Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanlığı seçimini kazanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 yıllık iktidarını sona erdirecekti."

NYT'ye konuşan Güner, 'siyasi gündemle meşgul olduğunu' söyleyerek, "İnsanların bana aşk hayatlarını sormasını özlüyorum" dedi.

'TÜRK TOPLUMUNDA YAYGIN'

Millet İttifakı'nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bileğine taktığı 'marteniçka' bilekliğine işaret eden NYT'de, şöyle devam edildi: "Seçim tahminleri, insanların kahve telvelerinde geleceği okuduğu, önemli yaşam kararları vermeden önce falcılara başvurduğu veya dilek tutmak için mistiklerin sözde mezarlarını ziyaret ettiği Türk toplumunda yaygın olan bir ruhaniyetin parçası."

'ASTROLOJİ MERHEM İŞLEVİ GÖRÜYOR'

NYT'ye konuşan Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden öğretim görevlisi Feyza Akinerdem ise, 'güçlü bir hükümetin birçok insanın kontrol duygusunu aşındırdığı bir ülkede astrolojinin merhem işlevi gördüğünü' söyledi. Akinerdem, şöyle konuştu: "Türkiye'de devletin pençesinde bireyler güçsüz bırakılıyor. Astrolojiye inanmak, özellikle çalkantılı zamanlarda, kişinin kendi hayatı üzerindeki gücünün eksikliğine katlanmanın bir yolu." (DIŞ HABERLER)