Seçim kurulu DEM Parti'nin Iğdır itirazını kabul etti: Güneş ve Kartal yeniden aday

Iğdır İl Seçim Kurulu, DEM Parti'nin Iğdır adayı Güneş ile Hoşhaber Beldesi adayı Emine Yöndem Kartal’ın başvurularının reddedilmesine yapılan itirazı kabul etti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adaylıkları ilçe seçim kurulu tarafından reddedilen DEM Parti Iğdır eşbaşkan adayı Mehmet Nuri Güneş ile Hoşhaber eşbaşkan adayı Emine Yöndem Kartal’ın İl Seçim Kurulu’na yaptığı itirazı kabul edildi.

İlçe Seçim Kurulu, 26 Şubat’ta her iki eşbaşkan ve İl Meclis üyeliği için başvuruda bulunan 4 kişinin adaylığını “katalog suçtan ceza aldıkları” gerekçesiyle reddetmişti. DEM Parti, adayların memnu hakların iadesine dair mahkemeden onay aldıklarını ve yasal olarak adaylık önünde engel olmadığına dair İl Seçim Kurulu’na itiraz başvurusu yaptı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre bugün itirazı değerlendirmek üzere toplanan kurul, Güneş ve  Kartal başvurusu kabul etti.

Kurul kararında, yapılan düzenlemelere atıfta bulunarak herhangi bir suç iddiası ile ceza alan ve bu cezası infaz edilen kişinin daha sonra “memnu hakların iadesine” dair mahkeme kararı alan herkesin aday olabileceğine işaret ederek, başvuruyu kabul etti.

'HERKESİ KUCAKLAYACAĞIZ'

kararın ardından DEM Parti Iğdır İl Örgütü, Söğütlü Mahallesi’nde bulunan seçim bürosu önünde basın açıklaması yaptı.

DEM Parti İlçe Seçim Kurulu üyesi Mehmet Çirka, İl Seçim Kurulu’nun aldığı kararı “Demokrasi kazanmıştır” diyerek duyurdu.

Burada söz alan Iğdır Belediyesi Eşbaşkan Adayı Mehmet Nuri Güneş de, belediyeyi kazandıkları ilk yıllardan beri Iğdır'da yaşayan tüm halkların sorunlarına çözüm bulmak için çalıştıklarını söyledi. Güneş “Nasıl başlatıp bu güne getirdiysek bundan sonra da herkese kucaklayacağız" dedi. 

(HABER MERKEZİ)