Seçil Erzan: MASAK herkesi araştırsın

Futbol dünyasının ünlü isimlerini yüksek kâr vaadiyle dolandıran Seçil Erzan, bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Dava, pazartesi günü tanıkların dinlenilmesiyle devam edecek.

Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Yüksek kâr vaadiyle, aralarında futbol camiasının ünlü isimlerinin de yer aldığı toplam 21 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Denizbank şube müdürü Seçil Erzan, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ikince kez hakim karşısına çıktı. Erzan hakkında hazırlanan iddianamede, 252 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Önceki duruşmada hakkında zorla getirilme kararı bulunan eski Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya avukatlarıyla birlikte mahkemeye geldi. Kaya, herhangi bir açıklama yapmadı.

 2'si tutuklu 7 sanığın yargılandığı dolandırıcılık davasında, teknik direktörlük yapan eski futbolcular Arda Turan, Selçuk İnan ve Emre Belözoğlu'nun da aralarında bulunduğu 7 kişinin "müşteki", 11 kişinin ise "tanık" sıfatıyla dinlenilmesi bekleniyor.

MİKROFONLAR ÇALIŞMIYOR

Sanık Seçil Erzan'ın duruşma salonuna getirilmesinin ardından yargılama başladı. Mahkemede müşteki sıfatıyla ifade vermesi beklenen Arda Turan mazeret bildirerek katılmadı. Emre Belözoğlu ve Selçuk İnan da duruşmaya gelmezken avukatlarını yönlendirdi. Müşteki sıfatıyla mahkemede Buse Terim ve eşi Volkan Bahçekapılı yer aldı.

Duruşmaya ilk olarak Erzan'ın savunmasıyla başkandı. 2010 yılında yapılan factoring meselesinden bahsetti. Ancak mahkeme salonunun dolu olması ve sanıkların mikrofondan konuşmaması üzerine itirazlar yükseldi. Mahkeme başkanı mikrofonların çalışmadığını ve yapacak bir şey olmadığını söyledi.

Duruşma, söz isteyen tutuklu sanık Seçil Erzan'ın beyanlarıyla devam ediyor.

Seçil Erzan'ın savunmasında, "2010 yılında kaybettiğim bir milyon lirayı yerime koymak istedim. O dönemde Çorlu’da arsa satışından dolayı Metin Taş’la tanıştım. Çek başına kağıt başına 100 bin alıyorduk. 30’u bana kalıyordu. Masrafları da ben ödüyordum. 2013 yılında kadar bir şey yoktu. Her şey güzel gidiyordu. 2013'te paraları çoğaltmakla ilgili stresim başladı. Daha çok işlem yaparım diye düşündüm. Kuzenim Tanın Yılmaz, yurt dışından benim hesabıma 90 bin Euro gönderdi. Bu tamamen yasaldı. Hatta müfettişlere de söyledim. Ben bu parayı özel bankacılık sisteminde değerlendirdim. Kazanınca seviniyorduk. Bir süre sonra Tanın Yılmaz’ın eşi Merve Yılmaz para biriktirmek için kredi çekti. Hatta anne ve babası üzerine de kredi çekti. Merve çok kazanmak istiyordu. O parayı çoğaltmak için stresim başladı. 2014 yılından 2023 yılına kadar Tanın Yılmaz’ın iğneden ipliğe kadar bütün harcamalarını ben ödüyordum. Şirketinden bir lira dahi para kullanmadı. 2015 Aralık ayında annem beyin kanaması geçirdi. Yüzde 99 engelli olarak hayatına devam etti. Babam ve annem kışları Çorlu'da oluyorlardı. Bozcaada'ya taşındılar. Annemin hastalığından sonra hassasiyetim arttı. Bizim ailede stresle ilgili bir sorun var. Hüseyin Eligül ile Bozcaada feribotunda karşılaştık. Ben onların kız kardeşi oldum. Bana 15 bin dolar gibi bir para verdi. Hüseyin abi kendi ailesinden de para alıp bana getiriyordu. Ben hiçbir şey söylemedim. Herkesin hayat standardı artmaya başlamıştı. 'Ne kadar para getirirsek Seçil daha fazla parayı katlar' gibi düşünüyorlardı. Kız kardeşinin, bacanağının paralarını getiriyordu. Hatta Musa Köse diye bir arkadaşı var o da para getirdi. 15 bin dolar karşılığında 75 bin TL faiz alıyordu" ifadelerini kullandı.

'FON DEMEDİM' DEYİNCE GÜLÜŞME SESLERİ YÜKSELDİ

Seçil Erzan savunmasında fon demekten imtina ederken, kendi kendini düzeltip sadece Emre Belözoğlu'na "fon var" demiş olabileceğini belirtti. Erzan, "'Bu parayı Denizbank yiyor. Seni kullanıyorlar' dediler. Ben kimseye 'Fatih Terim fonu' var demedim. Selçuk İnan'a ondan aldığım parayı gizli işlemde değerlendireceğimi söyledim. Ondan alacağım parayı Fırat Özdemir’e vermem gerekiyordu. 'Yukarıda değerlendiriliyor' dedim. En son Emre’ye 'fon' demiş olabilirim. Semih Kaya'dan 300 bin dolar aldım. 1 milyon 300 bin dolar ödedim. Sonra geri aldım ana parası kaldı" diye konuştu.

Erzan'ın 'Fon demedim' sözleri üzerine salonda gülüşmeler oldu.

Erzan savunmasına şöyle devam etti: "Herkesin arkasında bir tefeci vardı. Ayhan Akman bana 330 bin dolar verdi. 500 bin dolar olarak ödedim. Ayhan Akman benden toplamda 750 bin dolar aldı. Ayhan’a verdiğim para için Semih’ten para aldım. Semih bana kötü davranmadı. GPS olayı şu: Kasım veya aralık ayında çantamın içerisine parayı Atilla Baltaş’a verdim. O çantayı geri istedim. O çantaya para koyarak Semih’e verdim. Atilla Baltaş özellikle çantaları geri göndermek istiyordu. Paraları takip etmek istiyordu. Şimdi anlıyorum. Semih aradı. Abla bu çantada bir şey var ötüyor. O GPS’i Atilla Baltaş taktı. Emre Belözoğlu’nun getirdiği paranın bir bölümünü Semih’e bir bölümünü de Fırat’a verdim. Emre Belözoğlu’nun parası aslında herkese dağıldı. 250 bin dolar Atilla Baltaş’a, 650 bin dolar bir diş hekimine gitti. 200 bin solar Muslera’ya gitti. Erkan Ergene’ye 300 bin dolar verdim. Selçuk’a 300 bin dolar verdim."

SEÇİL ERZAN: EMRE BELÖZOĞLU'NUN NE GÜNAHI VAR?

Erzan, ağlamaklı bir ses tonuyla, "HTS kayıtlarıyla her şey ispatlanır. Ben banka müdürü olmasaydım insanlar bana tabi ki bana para vermezlerdi" dedi. Bu sırada salondan "İşte, hıh" sesleri duyuldu.

Erzan, "Arda'nın bana aldığı saati evimi basıp darp edip aldılar. İnsanlar parayı alırken ben kız kardeşleriydim, ailelerinden biriydim. Evet, mağdurlar var. Emre Belözoğlu'nun ne günahı var, parasını alamadı" dedi. Hakim araya girerek "Ama siz aldınız" ifadelerini kullandı.

Emre Belözoğlu ile bankacı-müşterisi ilişkisi olduğunu belirten Seçil Erzan, Arda Turan ile para alışverişinde daha yakın ilişkisi olduğunu kaydetti. Erzan, müştekilerden kimlerle ilişkisinin nasıl olduğunu şöyle anlattı: "Bana iyi bankacı olduğum için güveniyorlardı. Yakın ilişkilerim oldu. Futbolcularla da oturup kalktım. Herkes bana 'Seçil hanım' diye hitap ediyorlardı. Bunlar bana zarar verecek ama doğruları konuşuyorum."

Duruşmaya saat 14.00'e kadar ara verildi.

SEÇİL ERZAN FAİZLİ PARA VAADİNE ATİLLA BALTAŞ'IN DÖVİZCİLERİNDEN ALDIĞI PARAYLA BAŞLAMIŞ

Duruşma yarım saatlik gecikmenin ardından 14.30 itibariyle devam etti. Seçil Erzan devam ettiği savunmasında şöyle konuştu:

"Ayhan Akman bir milyon dolar para aldı. Ufak tefek paralar da vardı. 20-25 bin dolar verenler daha sonra parasını alanlar oldu. Metin Taş mesela o da 500 bin dolar para aldı. Ben birilerini dolandırmak gibi niyetim yoktu."

Hakim ilk kimin parasıyla faiz ödemeye başladığını sordu. Erzan, uzun süre sessiz kaldıktan sonra Atilla Baltaş'ın dövizcilerinden aldığı paranın faize gittiğini söyledi: "Ben Semih Kaya’dan 300 bin dolar aldım. 1 milyon 300 dolar ödedim. Daha sonra ben bu parayı geri aldım. Bu parayı Süleyman Aslan’a verdim. Nuray Şengüler ve Deniz Güzel eksiye düştü. Merve 1 milyon 100 bin dolar aldı. Metin Taş 300 bin dolar aldı. 1 milyon 200 bin solar Atilla Baltaş’a ödedik. Çorlu’daki tefecilere 550 bin dolar ödedik. Nazlı’nın etrafında fazla alanlar vardı. Tanin araba ve daireler aldı. Nuri Köşkdere 200 bin dolar aldı. MASAK herkesi araştırsın. Ben burada canımla kaldım."

'HAKAN ATEŞ'İN GİZLİ FONDAN HABERİ YOKTU'

Müştekiler Erzan'ın Hakan Ateş'in başında olduğu bir fondan bahsettiğini söyleyince hakim iddiaları Erzan'a yöneltti ve şu yanıtı aldı:

"Emre Belözoğlu'na böyle söyledim doğru. Bu iş yukarıdan yapılıyor. Gizli işlem yapılıyor."

Hakim de Hakan Ateş'in durumdan haberi olup olmadığını sorunca Erzan bir süre sessiz kalıp "yok" yanıtını verdi.

Seçil Erzan davasına pazartesi günü saat 10.00'da tanıkların dinlenilmesiyle devam edilecek.

Ne olmuştu?

Futbol camiasının ünlü isimleri Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera, Selçuk İnan, Fatih Terim’in kızı Buse Terim ve eşi Volkan Bahçekapılı, tercüman Musa Mert Çetin, Semih Kaya, Emre Çolak ve kardeşinin de aralarında olduğu toplam 21 kişi tarafından şikâyet edilen Seçil Erzan’la birlikte 7 kişi tutuklanmıştı. Hakkında hazırlanan iddianamede Erzan, ‘özel belgede sahtecilik’, ‘tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında dolandırıcılık’ suçlarıyla itham edilmişti.

4'ü tutuklu 7 sanık 20 Kasım 2023’te hakim karşısına çıkmıştı. Mahkeme heyeti, tutuklu 2 sanığın tahliyesine karar vererek duruşmayı 12 Ocak 2024'e ertelemişti.