Şebnem Şirin’in cenazesinde oturma eylemi

Furkan Zıbıncı tarafından dün öldürülen Şebnem Şirin defnedildi. Cenazeye katılan CHP'li Gülizar Biçer Karaca, “Hukuksuzca İstanbul Sözleşmesi’ni yok sayanlar kadınların çığlığını duymadı” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Mükerrem Yollu

DENİZLİ - Denizli’nin Pamukkale ilçesinde Şebnem Şirin isimli 25 yaşındaki kadın, Furkan Zıbıncı isimli fail tarafından öldürüldü. Pamukkale Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden yeni mezun olan Şirin bugün kılınan cenaze namazının ardından Güney Mezarlığı’na defnedildi.

Cenaze törenine birçok vatandaş katılırken Denizli’deki kadın örgütleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli’deki kadın belediye başkanları, cenaze töreninin ardından oturma eylemi yaptı.

KARACA’DAN İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VURGUSU

Oturma eyleminin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, “Bugün hepimiz için oldukça üzüntülü bir gün. Az önce 5 dakika sustuk. Çünkü hep bağırdık. 'Artık bir kadının daha eksilmesine, bir kız kardeşimizin daha eksilmesine tahammülümüz yok' dedik. Ama bir gece hukuksuzca İstanbul Sözleşmesi’ni yok sayanlar kadınların çığlığını duymadı. Her gün kadınlar ölmeye devam ediyor. Gerçek failleri hepimiz biliyoruz” dedi.

'BİR KIZ KARDEŞİMİZ DAHA ARAMIZDAN EKSİLMESİN'

Karaca açıklamasının devamında, “Buradan, bütün kadınlara ve kadın cinayetleri politiktir diyen, kadın cinayetleri durdurulmalıdır diyen bütün yurttaşlarımıza sesleniyoruz. Artık susmayalım. Bir kadınımızın daha, bir kız kardeşimiz daha aramızdan eksilmesin” ifadelerini kullandı.