Sebahat Tuncel: Cezaevinde baskılar arttı, şiddete maruz kalıyoruz

Eski DBP Eş Başkanı tutuklu siyasetçi Sebahat Tuncel cezaevlerinde baskı ve şiddete maruz kaldıklarını duyurdu. HDP Milletvekili Fatma Kurtulan da iddiaları Adalet Bakanlığı'na sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel avukatı ile yaptığı görüşmede, dışarıdaki ırkçı saldırıların kendilerine dönük saldırıyı da arttırdığını, baskı ve şiddete maruz kaldıklarını söyledi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre 28 Temmuz tarihinden beri sabah ve akşam sayımlarının baskın yapar şekilde gerçekleştirildiğini ve bunun sistematik bir şekilde devam ettiğini aktaran Tuncel, provokasyon yaratmaya çalışan memurlara 7 Ağustos’ta tepki göstermeleri sonucu havalandırmadan zor kullanılarak koğuşa götürüldüklerini belirtti.

'ŞİDDET UYGULANDI'

Kendilerine şiddet uygulandığını da ifade eden Tuncel, bu konuda Adalet Bakanlığı’na yazdıkları mektuba el konulduğunu ve Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti.

KURTULAN ADALET BAKANLIĞI'NA SORDU

HDP Mersin Milletvekili Fatma Kurtulan da Tuncel'in ifadelerini Adalet Bakanlığı'na sordu. Sorularını sosyal medya hesabından da paylaşan Kurtulan, Adalet Bakanlığı'na şu soruları yöneltti:

- Sincan Cezaevi'nde sabah ve akşam sayımlarının baskın yapar şekilde gerçekleştirildiği iddiaları doğru mudur? Günde iki kez yapılan koğuş baskınlarının gerekçesi nedir? 

- Sincan Cezaevi'nde provokasyon yaptığı iddia edilen görevli memurlara ilişkin açılmış veya açılacak bir soruşturma bulunmakta mıdır? 

- Duruma tepki gösteren mahpusların zor kullanılarak koğuşlara götürüldükleri, şiddete maruz kaldıkları iddiası doğru mudur? 

- Konuyla ilgili Adalet Bakanlığı'na yazılan mektplara el konulmasının gerekçesi nedir? (HABER MERKEZİ)