Sean Penn: Oscar'ımı kurşun yapsınlar diye Ukrayna'ya verdim

Oscar ödüllü oyuncu Sean Penn, 2022'de Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyaretinde Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye verdiği ödülü, 'kurşun yapılsın ve Ruslara ateş edilsin' diye verdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Mystic River" ve "Milk" filmlerindeki performanslarıyla iki kere 'En İyi Erkek Oyuncu' Oscar'ını kazanmış olan Sean Penn, 2022'de Ukrayna'ya gerçekleştirdiği ziyarette Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'ye verdiği ödülü, "kurşun yapılıp Ruslara ateş edilsin diye" verdiğini açıkladı. Penn, kararında 2022 Oscar Ödül Töreni'nde Zelenski'nin konuşma yapmasına izin verilmemesinin etkili olduğunu söyledi.

Penn, bu fikrin 2022'deki törende Will Smith'in Chris Rock'a tokat atması üzerine aklına geldiğini dile getirdi. O anki düşüncelerini açıklayan Penn, "(ödülü) Ukrayna'nın bağımsızlığının sembolüne (Zelenski) vermekten daha iyi ne olabilirdi? Kendi kendime, 'Lanet olsun, ben bu ödülü Ukrayna'ya vereceğim' diye düşündüm. Ödül eritilip mermiye dönüştürülebilir ve bu mermilerle Ruslara ateş edilebilir" diye düşündüğünü ifade etti.

'SAVAŞ, SOFRALARI ETKİLEYECEK'

People dergisine verdiği yeni bir röportajda, devam eden Rusya-Ukrayna savaşının bir gıda krizine yol açabileceğini söyleyen Penn, "Eğer özgür ve bağımsız bir Ukrayna olmazsa birçok insan ilerleyen yıllarda açlıkla başbaşa kalacak olan Kuzey Afrikalılar için protestolar başlatacak. Bu savaş, sofraları etkileyecek" dedi.

Amerikalıların nezdinde savaşın gündemden düştüğünü bildiğini söyleyen Penn, "Her Amerikalı bu insanlarla (Ukraynalılar) nasıl dayanışma göstereceğini düşünmeli. Çünkü bakın, savaş çıkalı 2 yıl oldu ve orası gerçekten cehennem" diye konuştu. Eğer Ukrayna'ya destek olunursa "tarihin doğru tarafında olacaklarını" söyleyen Penn, "Kendimizle gurur duyacağız" ifadelerini kullandı.

SAVAŞLA İLGİLİ ÇEKTİĞİ BELGESEL FİLM YAKINDA VİZYONA GİRECEK

Penn'in Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili çektiği belgesel film "SUPERPOWER" 18 Eylül'de Paramount+ platformunda yayınlanacak. 

"SUPERPOWER" için yayınlanan basın bültenine göre, belgesel "Ukrayna'nın Rusya'ya karşı özgürlüğünü koruma mücadelesini" işleyecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)