Sea Watch: Libya sahil güvenliği mülteci teknesine ateş açtı

Akdeniz'de faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Sea Watch, Libya sahil güvenliğinin bir mülteci teknesine ateş açtığını belirtti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz'de Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri kurtarmak amacıyla faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu Sea Watch, Libya sahil güvenliğinin bir mülteci teknesine ateş açtığını duyurdu. Malta'nın sorumluluğundaki uluslararası sularda gerçekleşen olayın görüntülerini paylaşan Sea Watch, Libya sahil güvenliğinin Avrupa'ya gitmek üzere yola çıkan tekneyi durdurmak için birkaç kaz tekneye çarpmaya çalıştığını ve ateş ettiğini aktardı. 

Twitter'dan yapılan açıklamada, "Mültecilere ateş eden ve teknelerini alabora etmeye çalışanların amacı onları kurtarmak değil. Avrupa Birliği, derhal Libya Sahil Güvenlik Teşkilatı ile iş birliğini sonlandırmalıdır" denildi.

Libya sahil güvenliğinden olduğu belirtilen kişilerin insanların hayatını tehlikeye attığını söyleyen kuruluş, Libyalı yetkililerin 'mültecileri kurtarmaya çalıştıklarını' söylediğini aktardı. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, bu yıl içerisinde, Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan en az 800 kişi öldü. 2014'ten bu yana ise 20 binden fazla insanın öldüğü kaydedildi. (DIŞ HABERLER)