SDG'nin El Hol'de yakaladığı 40 IŞİD militanı Amerikan üssüne götürüldü

Suriye Demokratik Güçleri'nin hafta sonunda operasyon düzenlediği El Hol kampından 40 IŞİD militanının Amerikan üssüne götürüldüğü belirtildi. Haberi Suriye devlet ajansı SANA duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Suriye'deki güçlerinin, Haseke'de bulunan ve geçtiğimiz günlerde Kürt güçlerinin operasyon düzenlediği el Hol kampında bulunan 40 IŞİD militanını kentin güneyindeki bir üsse taşıdığı belirtili. Suriye devlet ajansı SANA, bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberde, militanların el Şeddadi'deki üsse helikopterlerle taşındığını yazdı.

Haberde, bu işlem sırasında üç askeri helikoptere üç savaş helikopterinin eşlik ettiği, taşınan militanlar arasında uzun zamandır örgüte militan toplamakla suçlanan Ebu Saad el Iraki ile Ebu Bekir el Furati'nin de bulunduğu belirtildi.

Suriye Demokratik Güçleri (SDG), büyük çoğunluğu IŞİD militanlarının ailelerinden oluşan 61 bin kişinin kaldığı El Hol kampında son günlerde yaşanan şiddet olayları nedeniyle hafta sonunda büyük bir operasyon düzenlemişti. 5 bin Asayiş gücünün yanı sıra SDG, YPG ve YPJ üyelerinin katıldığı operasyonda ilk etapta dokuz kişinin tutuklandığı açıklanmıştı.

3 AYDA 45 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyon pazar günü şafak vaktinde, el Hol kampında yılbaşından bu yana 45 kişinin öldürüldüğü cinayetlerden sorumlu tutulan IŞİD hücrelerinin temizleme amacıyla başlatılmıştı.

KENDİ ÜLKELERİ ALMIYOR

Haseke bölgesinde bulunan el Hol kampında, çoğunluğunu IŞİD militanlarının ailesi olan kadın ve çocukların oluşturduğu yaklaşık 61 bin kişi kalıyor. Bu kişilerin 40 bine yakını da, yabancı ülkelerin vatandaşı. Bu kişilerin kendi ülkelerine gönderilip buralarda yargılanması yönünde Birleşmiş Miletler (BM), ABD ve SDG'den yapılan çağrılar ise büyük ölçüde yanıtsız kalmış durumda. (DIŞ HABERLER)

Etiketler El hol abd suriye IŞİD