Scooter kullanıcısının ölümüne sebep olan sürücü tahliye edildi

Şişli'de scooter kullanıcısı Dilara Gül'e çarparak ölümüne sebebiyet vermekten tutuklu yargılanan Hakan Akçelik, tahliye edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şişli Halaskargazi Caddesi'nde scooter kullanan Dilara Gül, Hakan Akçelik kontrolündeki otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti. 'Taksirle ölüme neden olmak' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Akçelik, tahliye edildi.

DURUŞMA EKSİKLERİN GİDERİLMESİ İÇİN ERTELENDİ

AA'nın haberine göre, İstanbul 12. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık Hakan Akçelik, maktul Dilara Gül'ün babası Arif Gül ve annesi Neşe Gül ile taraf avukatları katıldı. Sanık Akçelik, üzüntüsünü dile getirerek, "Vefat eden kardeşimin yerinde ben de olabilirdim, başkası da olabilirdi. Tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi. Akçelik'in avukatı Erhan Oğuz Düzcü, yaşanan olayda bir kusurunun olmadığını ifade ettiği müvekkilinin tutuklu kaldığı süre dikkate alınarak tahliyesini istedi. Maktul Dilara Gül'ün annesi Neşe Gül ile babası Arif Gül ise şikayetlerinin devam ettiğini söyledi. 

Cumhuriyet savcısı, sanık hakkındaki tutukluluk tedbirinden hukuken beklenen menfaat elde edildiğinden sanığın tahliyesini ve hakkında adli kontrol tedbirleri uygulanmasını istedi. Mahkeme, bir sonraki celse tanıkların dinlenmesine, 'MOBESE görüntülerinin CD içerisinde mahkemeye gönderilmesine ve görüntüler geldikten sonra dosyanın Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek kusur durumunun tespitine yönelik rapor hazırlanmasına' karar verdi.

Sanık Hakan Akçelik'in üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, olay anına ilişkin görüntü izleme tutanağının varlığı, delillerin büyük ölçüde toplanmış olması, muhtemel ceza verilmesi halinde uygulanacak cezanın miktarı itibarıyla tutuklulukta geçen sürenin yeterli olması, tutuklamanın tedbir olmasını nazara alan mahkeme, sanığın adli kontrol tedbirleri uygulanarak tahliyesine karar verdi. Duruşma, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler scooter Şişli