Scarlett Johansson, Disney’e dava açtı: Potansiyel gelirim engellendi

Scarlett Johansson, kontratının ihlal edildiğini iddia ederek Disney’e karşı dava açtı. Oyuncunun bu ihlal nedeniyle 50 milyon dolarlık gelirden olabileceği söyleniyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Marvel filmi "Black Widow"un başrol oyuncusu Scarlett Johansson, filmin sinemalarla aynı anda Disney +’ta gösterime girmesi nedeniyle kontratının ihlal edildiğini iddia ederek Disney’e karşı dava açtı. 

50 MİLYON DOLARDAN FAZLA GELİR ELDE EDEMEYECEK

WebTekno'nun haberine göre, "Black Widow", gösterime girdiği ilk hafta sonunda 218 milyon dolar gişe hasılatı elde ederek korona virüsü dönemi gişe rekorunu kırdı. Ancak dava dosyasına göre, Scarlett Johansson, filmin aynı zamanda internette gösterime girmesi nedeniyle potansiyel gelirinin engellendiğini iddia etti.

Dosyada ayrıca, Johansson’ın film için alacağı ücretin büyük ölçüde gişe hasılatına dayanacağını kabul ettiği belirtildi. Wall Street Journal’ın haberine göre oyuncu, film Disney+’ta yayınlandığı için 50 milyon dolardan fazla geliri elde edemeyecek. 

DISNEY: DAVANIN HİÇBİR DEĞERİ YOK

Scarlett Johansson'ın davasına ilişkin açıklama yapan Disney, davanın hiçbir değerinin olmadığını belirtti. İsmini açıklamayan bir yetkili “Disney, Bayan Johansson'ın sözleşmesine tamamen uydu ve ayrıca, Premier Access ile Disney+'da Black Widow’un piyasaya sürülmesi, bugüne kadar aldığı 20 milyon doların üzerine ek tazminat kazanma olasılığını önemli ölçüde artırdı" dedi.

Scarlett Johansson’ın avukatı John Berlinski yaptığı açıklamada, Disney’in Black Widow gibi filmleri hisse fiyatını artırmak ve abone kazanmak için Disney+’ta yayınladığının bir sır olmadığını vurguladı. Berlinski, iddialarını mahkemede kanıtlamayı dört gözle beklediklerini, bu olayın kesinlikle bir Hollywood yeteneğinin Disney’e karşı çıktığı son olay olmayacağını söyledi.