Sazlıdere Barajı'ndaki renk değişimi için bakanlık inceleme başlattı, İSKİ 'doğal süreç' dedi

İstanbul'un su kaynaklarından Sazlıdere Barajı'nın yüzeyinde yeşil ve mavi tabaka oluştu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü inceleme başlattı. İSKİ 'doğal süreç' açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Arnavutköy'ün Sazlıbosna Mahallesi'nde bulunan ve şehrin içme suyunun bir bölümünü karşılayan Sazlıdere Barajı'nın yüzeyinde yeşil ve mavi tabaka oluştu. Göle balık tutmaya gidenler renk değişikliğinin yanı sıra koku şikayetiyle İSKİ'yi aradı. 

'10 GÜN İÇİNDE NORMAL HALİNE DÖNER'

İSKİ ise tabakanın suyun durgunlaşması nedeniyle oluşan alglerden oluştuğunu belirtti. İSKİ'den konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: Sazlıdere Barajı'nda meydana gelen renk değişimi doğal bir süreç olup, suyun durgunlaşması sebebiyle ortaya çıkmıştır. Mavi ve yeşil renkteki alglerin oluşturduğu bu durumun ortalama 10 gün içerisinde ortadan kalkması ve suyun normal haline dönmesi beklenmektedir. Öte yandan alglerin meydana geldiği kısım, barajın su alma yapısından uzak ve alglerin miktarı da azdır. İSKİ'nin İstanbul'a 365 gün 24 saat kesintisiz ve içilebilir kalitede su sağladığını hatırlatarak saygıdeğer İstanbullulara önemle duyururuz. 

DHA'nın haberine göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ise barajın durumuyla ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu. Ekipler gölden numune aldı. (HABER MERKEZİ)