Savcının slogan iddiasına HDP'den görüntülü yanıt

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında başlatılan yeni soruşturmaya gerekçe olarak, Genel Kurul'dan ayrıldığı sırada "Biji Serok Apo" sloganının atıldığı iddiasını gösterdi. Görüntüleri yayınlayan HDP'den "Savcının yalanı bir saat bile sürmedi. Yazık ki Meclis Başkanı da açıklamasında aynı yalanı referans göstermiş" açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkında yeni bir soruşturma başlatıldığını, TBMM'den gözaltının da bu kapsamda ifadesinin alınması için gerçekleştirildiğini duyurdu.

Savcılık açıklamasında, soruşturma gerekçelerinden biri olarak, "Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun 17 Mart'ta milletvekilliği düşürüldükten sonra saat 19.25'te Genel Kurul Salonu'ndan çıkarak, basın mensuplarına demeç vererek ikinci katta bulunan HDP parti grup katına yürüyerek çıkarken beraberinde bulunan kişiler de dahil olmak üzere grup içerisinden 'Biji Serok Apo' sloganlarının atıldığı, bu şekilde yanındaki kişilerle de birlikte TBMM koridorlarında terör örgütü ele başı ve terör örgütü lehine slogan atılmakla terör örgütü propagandası da yapıldığı tespit edilmiştir" ifadesine yer verildi.

SORUŞTURMA AÇILAN MADDELER

Savcılık söz konusu iddiayı da dayanak yaparak, Gergerlioğlu hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 262/1, 116/4. maddeleri ile 7215 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2. maddesi uyarınca soruşturma açtı. 

ŞENTOP DA TEKRARLADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da, gözaltıya ilişkin yazılı açıklamasında, savcılık soruşturmasında yer alan slogan iddiasını tekrarladı. 

HDP GÖRÜNTÜLERİ YAYINLADI

Bu gelişme üzerine HDP sosyal medya hesabından, Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından Genel Kurul Salonu'ndan TBMM Parti Grubu Salonu'na geçmesi esnasındaki görüntüleri yayınladı.


Görüntülerde iddia edildiği gibi slogan atıldığı duyulmazken, HDP açıklamasında, "Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun Genel Kurul'dan ayrılıp grup salonunda nöbete başlama anının görüntüleri bunlar... Savcının yalanı bir saat bile sürmedi. Yazık ki Meclis Başkanı da açıklamasında aynı yalanı referans göstermiş" denildi. (HABER MERKEZİ)