Savcılık görüntü istedi, polis 'sildik' dedi

Nizip Cumhuriyet Başsavcılığı, Nizip Emniyet Müdürlüğü'nde darp edildiği iddia edilen 16 yaşındaki çocuk için ifade odasının kamera görüntülerini istedi. Emniyet ise, "30 gün geçtiği için görüntüler yok" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nizip'te parkta otururken gözaltına alınan 16 yaşındaki Ahmet Gündüz'ün karakolda ifadesi alınırken darp edildiği iddiası üzerine savcılık soruşturma başlattı. Emniyetten, Gündüz'ün ifade verdiği ana ait kamera görüntüleri talebine ise olumsuz yanıt geldi. 

GÖRÜNTÜLER YOK!

Ahmet Gündüz 3 Mart 2020'de parkta otururken gözaltına alındı. Bir süre emniyette tutulduktan sonra serbest bırakılan Gündüz annesi Şenay Aslan'la birlikte hastaneye oradan da savcılığa gitti. Savcılık şikayet üzerine ilk başvuruya takipsizlik kararı verdi. Ancak anne Aslan, yeniden savcılığa giderek, "Kamera görüntülerinin ortaya çıkartılmasını istiyorum. Bu görüntülerin bilinçli olarak dosyaya eklenmediğini düşünüyorum. Oğlum asıl olarak orada darp edilmiştir. Bu kamera kaydı görüntülerinin gizli tutulduğunu düşünüyorum” dedi.

Yeni başvuru üzerine bu kez soruşturma başlatan savcılık, Gündüz'ün ifadesinin alındığı odanın ve koridorların kamera görüntülerini, polislerin kimlik tespitlerinin yapılmasını ve ifadelerinin alınmasını istedi.

Emniyet, savcılığın istediği 3 Mart 2020 tarihinde saat 21.45-22.05 arasında çekilen kamera kayıtları için, "Görüntüler 30 gün süreyle kaydedildiğinden kamera kayıtları temin edilememiştir" yanıtını verdi. 

'OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM'

Anne Aslan'ın 17 yaşındaki bir diğer oğlu Muhammed Emin Gündüz'e de polise ait zırhlı araç çarparak ölümüne neden olmuştu. Bu olay polis tutanaklarına 'polisten kaçarken kaza' diye geçerken olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Anne Aslan, şimdi de hem ölen oğlu Muhammed hem de darp edildiğini belirttiği Ahmet için hukuki mücadeleye devam ediyor. Anne Gündüz, "Her iki oğlum için çocukları işkence gören tüm anneler için olayın peşini bırakmayacağım" dedi.

VALİLİK: İFADE ODASINDA İŞLEM YAPILMADI

Gaziantep Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, görüntülerin 30 süreyle kayıt altında tutulduğu doğrulandı. 

Ahmet Gündüz'ün sadece kimlik tespiti yapıldığı ve ifade odasına götürülmediği iddia edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

"A.G. hakkında belirtilen tarihte sadece kimlik tespit işlemi yapıldığından, ifade odasında herhangi bir işlem yapılmamış, Nizip Cumhuriyet Başsavcılığına cevaben bu kapsamda ifade odası kaydının bulunmadığı, ayrıca tarih itibariyle teknik olarak takribi bir sene öncesine ait kayıtların tutulamadığı, sadece 30 günlük kayıt tutulduğu bildirilmiştir. A.G’nin Polis Merkezinde tutulduğu yerlere ait tüm görüntüler daha önce gönderildiği üzere Nizip Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma dosyasında mevcuttur."