Savash Porgham: Hedef gösterilmek beni yıldırmaz

Tehdit edildiğini açıklayan gazeteci Savash Porgham, "Ben gazeteciyim, politikacı değilim. Söylediklerimin kimin politik mevzisine aykırı olduğu ilgi alanıma girmez" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de yaşayan İranlı gazeteci Savash Porgham, tehdit edildiğini ve hedef gösterildiğini belirtti. Porgham, "Hedef gösterilmek bana geri adım attıramaz, yıldıramaz" dedi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Savash Porgham, İran'daki eylemlerle ilgili gelişmeleri ilk günden itibaren aktardığını belirtti.

Porgham, "Bir gazeteci, akademisyen ve İran halkından biri olarak İran’da eylemlerin ilk başlangıcından bu yana tüm aşamaları paylaşmaya ve aktarmaya çalıştım. Pek çok medya mecrasında konuşmalarım ve yazılarımla uzun uzun olup bitenin röntgenini çektim, evre evre anlattım, fikirlerimi paylaştım. İçlerinden geldiğim İran halkının sokaktaki kesimlerinin perspektifini yansıttım, yüzlerce görüntüyü birebir çevirisini yaparak aktardım" ifadelerini kullandı.

"Elbette konu İran ve yıllardır kemikleşen ezberler olunca konu karışıyor" diyen Porgham, şöyle devam etti: "Türkiye’de pek çok kesimin İran’a dair ezberleri var, bazı kesimlerin İran rejimiyle siyaseten, ekonomik olarak, mezhebi olarak, kültürel olarak menfaatleri var. Elbette benim çizgimden rahatsız olmaları ve beni hedef olarak göstermeleri kaçınılmazdı, bunu bilerek devam ettim. Söylediğim ve yazdığım her şeyi nitelikli tartışmanın olduğu her alanda savunurum ve arkasındayım. Hedef gösterilmek bana geri adım attıramaz, yıldıramaz."

Gazeteci olarak sadece kamu yararına göre hareket ettiğini ifade eden Porgham, "İran’da sırf itiraz ettiği için idam edilenlerin, binlerce gözaltının ve tutuklanmaların, yüzlerce cinayetin, hapishanelerdeki işkencelerin ve tecavüzlerin, faşizmle darmadağın edilen bir halkın olduğu yerde benim tehdit edilmemin ve hedef gösterilmenin hiçbir önemi olamaz" dedi. 

Savash Porgham'ın paylaşımlarının tamam şu şekilde:

Etiketler Savash Porgham İran