Satıştan sonra imar değişikliği yapılan RTÜK arsası mahkemeye gidiyor

İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şubesi, kamu hizmet alanı olarak satılan ve daha sonra özel sağlık hizmet alanına dönüştürülen Adana'daki RTÜK arsasına ilişkin soru işaretleri olduğunu söyledi.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan 3 bin 365 metrekare büyüklüğündeki arsa, RTÜK'e ait.
Google Haberlere Abone ol

ADANA - İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, bu yılın ocak ayında satışı gerçekleştirilen ve geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nde fonksiyon değişikliği onaylanan, kamuoyunda RTÜK arsası olarak bilinen arsa ile ilgili açıklama yaptı.

Atatürk Caddesi üzerinde yer alan, RTÜK’ ait 3 bin 365 metrekare büyüklüğündeki arsanın, bu yılın ocak ayında ihaleyle satışının gerçekleştiğini belirten Aksungur, bu arsanın satış için ihaleye çıkarılmasına ve satılmasına yoğun bir tepki oluştuğunu ifade etti.

‘SATIŞLA KAMU ZARARA UĞRATILDI’

Söz konusu arsanın kamunun prestijli bir alanı olmasına kulak asılmadan satışının gerçekleştirildiğini söyleyen Aksungur, arsanın değeri itibarıyla rant getirisinin yüksek olacağı cazibesiyle satın alındığını kaydetti. Kamu hizmet alanı olarak işlenmiş olarak satışı yapılan arsanın, satışından sonra, ‘özel sağlık tesisine’ dönüştürülmesi talebiyle dilekçe verildiğini söyleyen Aksungur “Özel sağlık tesisi olarak fonksiyon değişikliği, önce görüşüldüğü komisyonda, ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oylanarak üç ret oyuna karşılık kabul edilmiştir” dedi. Konuyla ilgili soru işaretleri olduğunu vurgulayan Aksungur sözlerine şöyle devam etti: “İmarda kendi iş alanına uygun olmayan bir tanımlaması olan ve bu durumuyla kullanamayacağı belli bir yeri, ticari bir şirketin almasını mümkün görmek hayatın olağan akışına aykırıdır. Bu durum da ister istemez satış sonrası bu imar değişiminin yapılacağına dair zeminin önceden hazırlandığını ve satın almanın buna göre olduğunu düşündürmektedir. Aynı zamanda açıktır ki, arsada satış öncesi bu fonksiyon değişimi yapılmış olsaydı, satış değeri daha yüksek olacaktı ve kamu daha avantajlı bir fiyata satışı gerçekleştirecekti. Kamu hizmet alanı olarak işlenmiş durumdaki satışıyla kamu zarara uğratılmıştır.” İnşaat Mühendisleri Odası olarak, arsanın, kamu hizmet alanı olarak kalmasını ve kamu yararı adına değerlendirilmesini uygun bulduklarını belirten Aksungur, “Hukuki yollar da dahil olmak üzere konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. (DUVAR)

Etiketler Adana RTÜK arsası