Satılan kamu malları okunurken AK Partililerin terk etmesine tepki

CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP’li meclis üyesinin 19 yılda satılan kamu mallarını sıralaması sırasında, AK Partili üyelerin belediye meclis salonunu terk etmesine tepki gösterdi.

CHP yöneticileri düzenledikleri basın toplantısında AK Partili üyelerin özür dilemesini istedi.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eskişehir’de CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, CHP’li meclis üyesinin 19 yılda satılan kamu mallarını sıralaması sırasında, iktidar partisi üyelerinin belediye meclis salonunu terk etmesini eleştirerek, “AKP’li arkadaşlarımızı 20 yılda ülkemize verdikleri bu zararla bir an önce yüzleşmeye çağırıyor ve Meclis toplantısında takındıkları tutum nedeniyle halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum” dedi.

CHP Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanı Rahmi Çınar, Odunpazarı Belediye Meclisi’nde CHP’li bir üyenin 19 yıllık AK Parti iktidarı döneminde satılan kamu mallarına dair konuşmasında AK Partili meclis üyelerinin tepki göstererek salonu terk etmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Çınar, partinin il başkanlığında yaptığı basın toplantısında, “AKP meclis üyelerinin bu hareketi, AKP’nin demokrasi ve ifade özgürlüğünden ne anladığını bizlere bir kez daha açık ve net şekilde gösterdi. En ufacık bir eleştiriye tahammülleri olmadığı gibi, gerçekleri yüzlerine vurduğumuzda da oldukları yeri hemen terk ediyorlar” dedi.

Eskişehir’e yakışmayan olaylar yaşandığını ifade eden Çınar, Odunpazarı Belediye Meclis toplantılarında gelenek haline gelen gündem dışı konuşmaların, 7 yıldır belediyenin resmi hesaplarından ve TV kanallarından canlı yayınlandığını belirtti.

'MECLİS ÜYELERİ HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLESİN'

Yapılan canlı yayınlarda tüm konuşmacıların konuşmalarının olduğu gibi halkın izlemesine sunulduğunu kaydeden Çınar, şunları söyledi:

“1 Kasım Pazartesi günü gerçekleşen Odunpazarı Belediyemizin Kasım Ayı olağan meclis toplantısında AKP’li Meclis üyesi Büşra Yeşim Aslantaş yaptığı konuşmada 'AKP’nin 20 yılda yaptığı çalışmaları' uzun uzun anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi gurubu olarak yapılan konuşmayı sonuna kadar dinledik. Belediye Başkanımız Kazım Kurt da meclis toplantısı sonunda görüş bildiren, konuşma yapan tüm meclis üyelerine teşekkür etti. 

Fakat buna karşılık, 4 Kasım Perşembe günü gerçekleşen kasım ayı meclisinin ikinci oturumunda ise meclis üyesi arkadaşımız Kadir Kodak, AKP’nin 20 yılda sattığı; şeker fabrikaları, limanlar, elektrik santralleri, tesisler, taşınmazlar, maden sahaları ve satılan 300 milyon metrekare vatan toprağının yer aldığı 7 sayfalık bir liste açıkladı.

Meclis üyesi arkadaşımızın bu listeyi açıklamasının hemen ardından, AKP’li meclis üyeleri, AKP Grup Başkanvekili Murat Özcan’ın öncülüğünde meclis toplantısının yapıldığı salonu terk etti. AKP meclis üyelerinin bu hareketi, AKP’nin demokrasi ve ifade özgürlüğünden ne anladığını bizlere bir kez daha açık ve net şekilde gösterdi. En ufacık bir eleştiriye tahammülleri olmadığı gibi, gerçekleri yüzlerine vurduğumuzda da oldukları yeri hemen terk ediyorlar. CHP olarak, AKP’li arkadaşlarımızı 20 yılda ülkemize verdikleri bu zararla bir an önce yüzleşmeye çağırıyor ve meclis toplantısında takındıkları tutum nedeniyle AKP meclis üyesi arkadaşlarımızı halkımızdan özür dilemeye davet ediyorum.”

'25 BİNLİK ÇANTA TAKANLARIN TABİ Kİ HUZURU KAÇMALIDIR'

ANKA'nın haberine göre parti yöneticilerine yönelik yapılan suç duyurularıyla ilgili olarak da Çınar, şunları söyledi:

“Son günlerde partimizin yöneticileri, üyeleri ve sade vatandaşlarımız birer birer savcılık tarafından ifadeye çağırılıyor. Bunun sebebi ise AKP’nin Eskişehir yöneticilerine twitter üzerinden sordukları ve cevap vermek isteyenler ya da verecek cevabı olanlar için çok anlaşılır, basit sorular. Ama görüyoruz ki sorulan bu sorular, AKP’li yöneticilerde büyük bir tedirginlik yaratmış. Ne sormuş arkadaşlarımız; ‘Eskişehir vergi rekortmenleri arasında kaç AKP üyesi var?’ ‘Pandemi döneminde desteksiz kaldığı için kaç işyeri kapandı?’ gibi sorular.

Emin olun bu soruların cevabını tüm halkımız merak ediyor. AKP’li yöneticiler savcılığa huzurumuz kaçtı diyerek başvuru yapacaklarına, kendileri zenginleşirken açlıkla yoksullukla mücadele eden milyonların derdine derman olmaya çalışmalıdır. Mutfaktaki yangın büyürken, dolar-euro karşısında Türk lirası erirken, çocuğuna çanta alamayıp okula gönderemeyen anne babalar varken; koluna 25 bin liralık çanta takanların tabi ki huzuru kaçmalıdır. '3Y' ile gelenler, adalet diyenler, kalkınma diyenlerin bugün geldikleri durum ve ülkemizi getirdikleri durum ortadadır.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler Eskişehir CHP