Sason'da kaza yapan 16 kişilik serviste 26 kişi vardı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman'ın Sason ilçesinde kaza yapan öğrenci servisinin 16 kişilik olduğunu fakat araçta 26 kişi olduğunu söyledi. Soylu, “Bu, katliama açık davetiye çıkarmadır. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil” diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nda (AFAD), trafik birim amirlerinin katılımıyla düzenlenen "Trafik Birim Amirleri Marmara Bölge Değerlendirme Toplantısı"na videokonferans yöntemiyle katıldı.

Toplantıda konuşan Soylu, Türkiye'nin 2011-2020 döneminde, Birleşmiş Milletler nezdinde belirlenen "kazalardaki can kaybının yüzde 50 azaltılması" hedefini tutturan iki ülkeden biri olduğunu söyledi.

Soylu, 2015'te yıllık 7 bin 530 olan trafik kazaları can kaybı sayısının 2020 sonu itibarıyla 4 bin 866 olarak kayıtlara geçtiğini ve ölümlerde yüzde 35'lik bir azalış yaşandığını dile getirdi.

'BU, KATLİAMA AÇIK DAVETİYE ÇIKARMADIR'

Batman'ın Sason ilçesinde okul servis minibüsünün yaptığı ve 2 kardeşin öldüğü trafik kazasına değinen Süleyman Soylu, “16 kişilik arabada kaç kişi vardı biliyor musunuz, 26 kişi. Öğrenci minibüsü köyden nakletse de kabul edebileceğimiz bir iş değildir. Bu, katliama açık davetiye çıkarmadır. Bizim bunu kabul etmemiz mümkün değil” dedi.

“Bize neden sık sık denetim yapıyorsunuz diyenlere bir cevabımız var” diyen Soylu, “Tam da bunlara engel olmak için, çocuklarımız ölmesin, sakat kalmasın, hayata küsmesinler diye” ifadelerini kullandı.

Soylu, “16 kişilik araç eğer 26 kişinin hele de öğrencinin yanında aynı zamanda tekstil işçilerinin taşındığı bir araç olursa parayı kazanırsınız ama hayatı kaybedersiniz. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir" diye konuştu.

Alkollü araç kullanan sürücülere müsamaha gösterilmemesini isteyen Soylu, “Alkollü sürücülerin trafikte yeri yok. Bu kadar açık ve net. Araba kullanmasınlar. Taksi çağırsınlar, taksiyle gidecekleri yere gitsinler. Buna müsamaha göstermeyeceğimizi bir kez daha ifade ediyorum” dedi. (ANKARA/AA)