Şaroğlu'ndan maden açıklaması: Çevre iller de etkilenecek

Türkiye’nin ikinci en büyük siyanür havuzunun bulunduğu altın madeninde heyelan meydana geldi. CHP'li Polat Şaroğlu, "Çevre illeri etkileyecek. Doğayı, tarımı ve hayvanları etkileyecek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından itibaren altın üretimi yaptığı Erzincan'ın İliç ilçesinde bugün saat 14.30 sıralarında Eski Değirmen mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Siyanür ve sülfürik asit dağlarının kaymasıyla çok sayıda işçi göçük altında kaldı. 

'DAHA VAHİM SONUÇLAR DOĞURACAK'

Çöpler Altın Madeni’ne ait siyanür havuzuna ilişkin uyarılarda bulunan CHP eski Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, yaşanan felaketin çevre illeri etkileyeceğini belirtti.

"Buranın sıkıntılı olduğunu daha önce defalarca söyledik" diyen Şaroğlu, "200 futbol sahası büyüklüğünde bir havuzdan söz ediyoruz. Bütün çevre iller bundan etkilenecek. Bu siyanür buharlaşarak çevre illeri etkileyecek. Doğayı, tarımı, hayvanları etkileyeceğini söyledik. Meclis gündemine taşıdık. Ancak kimse bizi dinlemedi. 2023'ün başında sızıntı olmuştu. O zaman iki ay göstermelik kapattılar. Ancak çok büyük bir rant olduğu için tekrar açtılar. Bu patlama daha vahim sonuçlar doğuracak" ifadelerini kullandı.